Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd punten te oogsten tegen Telstar. In Velsen-Zuid verloor de ploeg van trainer/coach Robin Pronk het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje met de Witte Leeuwen vanavond met 2-0.

#DeadlineDay, dat is de dag waarop de transfermarkt sluit. En vaak zit dan het venijn in de staart. Zo ook tijdens de wedstrijd Telstar - Jong FC Utrecht. Een kwartier voor tijd staat het 0-0 en heb je het gevoel dat het beide kanten op kan met de Keuken Kampioen Divisie-partij. Vijf minuten later ligt de bal op de penaltystip en kijkt de Argentijn Facundo Lescano diep in de ogen van Jong FC Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis. De Zuid-Amerikaan is koelbloedig en schiet raak: 1-0.

Van Huizen beslist de partij
Vier minuten nadat de 1-0 wordt gemaakt door de Witte Leeuwen, is het opnieuw raak in het Rabobank IJmond Stadion. Toine van Huizen kopt bij de tweede paal de bal binnen: 2-0. De Utrechtse beloftenploeg lijkt zich dan te realiseren: die marge gaan we, met minder dan tien minuten te spelen, niet meer wegpoetsen.

Aluminium
Bij een 0-0 stand is het Rick Mulder die zich bij een vrije trap meldt. De middenvelder van Jong FC Utrecht krult de bal prachtig over de muur heen, vol op de lat. Het aluminium zit de Utrechters dan in de weg en dat gebeurt bij een 1-0 stand weer. Dan is het Nick Venema met een snoeihard schot, dat op de kruising uiteen spat. Geluk ontbreekt voor de Utrechtse talenten op het Noord-Hollandse kunstgras.

Herpakken
Omdat het kwartje op de bepalende moment de kanten opvalt van de ploeg uit Velsen-Zuid, is het die formatie die met de punten aan de haal gaat. Jong FC Utrecht rest niets anders dan zich te herpakken en toe te werken naar het treffen met Jong PSV op vrijdag 7 september.

Telstar - Jong FC Utrecht 2-0 (0-0)
79. Facundo Lescano (strafschop) 1-0
83. Toine van Huizen 2-0

Gele kaarten: Jasper van Heertum (Telstar), Redouan El Yaakoubi (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.870.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling Telstar:
Jeroen Houwen; Shaquill Sno, Toine van Huizen, Frank Korpershoek, Jasper van Heertum, Melle Springer (69. Ilias Bronkhorst); Anass Najah, Sven van Doorm; Kyle Scott (83. Senne Lynen), Ryan Seager (69. Adham El Idrissi), Facundo Lescano.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Tim Brinkman, Rick Mulder, Jonas Arweiler (46. Shayne Pattynama); Mohamed Mallahi (57. Jeredy Hilterman), Nick Venema, Mehdi Lehaire (74. Rayan El Azrak).