FC Utrecht speelt vanavond (donderdag) in Stadion Galgenwaard een vriendschappelijke wedstrijd tegen Levante UD. Het treffen tussen het Utrechtse Eredivisieteam en de Spaanse Primera División-ploeg begint om 19.00 uur.

Het is een Meetmoment met de hoofdletter M: de wedstrijd die FC Utrecht speelt tegen Levante UD. Een kleine tien dagen voor de competitiestart is het treffen met de Spanjaarden een uitgelezen kans om antwoord te krijgen op de vraag: hoe staat de ploeg ervoor?

Opponenten uit allerlei landen
In de voorbereiding van deze jaargang opende FC Utrecht met telraamscores tegen DHSC (9-1) en Desto (14-0) en daarna trof het team van hoofdcoach Jean-Paul de Jong steeds tegenstanders uit verschillende landen. Er werd gespard met opponenten uit Schotland (Ross County, 2-0), Oostenrijk (Red Bull Salzburg, 0-1), Rusland (Arsenal Tula, 2-1), Turkije (Kasimpasa, 1-4) en Engeland (Portsmouth, 1-1). En nu, als finale test, gaat FC Utrecht de confrontatie dus aan met het Spaanse Levante UD.

Stunt tegen FC Barcelona
De tegenstander uit Valencia is op trainingskamp in Nederland en speelde de voorbije dagen al tegen PEC Zwolle en Feyenoord. Beide duels gingen verloren voor de rood-blauwen, die afgelopen seizoen onder meer stuntten door met 5-4 van FC Barcelona te winnen. Nader kennismaken met Levante UD? FCUtrecht.nl zette zeven weetjes over de club onder elkaar en die kun je HIER lezen.

Kom kijken naar FC Utrecht - Levante UD!
Er is vrije kaartverkoop voor de wedstrijd van vanavond. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET, van 10.00 tot 17.00 uur in de FC Utrecht Fanshop en vanaf 18.00 uur bij de stadionkassa’s.