Het aflopende FC Utrecht-contract – weliswaar met een optie tot verlenging met een jaar - van Mark van der Maarel is opengebroken en verlengd. De 29-jarige verdediger, die afgelopen seizoen de David di Tommaso Trofee ontving en in totaal 249 officiële wedstrijden speelde namens de FC uit de Domstad, is nu tot medio 2021 aan FC Utrecht verbonden.

Van der Maarel genoot zijn jeugdopleiding bij SV Argon en HFC Haarlem en stapte in 2008 over naar FC Utrecht, waar hij in eerste instantie deel uitmaakte van de beloftenploeg. De in Arnhem geboren verdediger debuteerde in het vlaggenschip van FC Utrecht in het seizoen 2009/2010 en speelde inmiddels 249 officiële partijen namens de FC uit de Domstad, waarvan 213 in de Eredivisie.

Afgelopen seizoen haalde Van der Maarel, die in de defensie op meerdere posities uit de voeten kan, met regelmaat de krantenkoppen vanwege zijn betrokkenheid bij doelpunten. In het seizoen 2017/2018 scoorde de verdediger zes keer; in alle voorgaande jaargangen had hij in totaal drie maal de weg naar het net gevonden. Als klap op de vuurpijl ontving Van der Maarel aan het einde van afgelopen seizoen de David di Tommaso Trofee; een publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest populaire speler.

“Mark is zowel op het veld als buiten de lijnen enorm belangrijk voor FC Utrecht”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Hij heeft met zijn ervaring en persoonlijkheid een bepalende rol in de groep. Door de jaren heen heeft hij zich bovendien ontwikkeld tot een publiekslieveling. Wij zijn er heel blij mee dat Mark zijn contract bij FC Utrecht graag wilde verlengen. Met vertrouwen in elkaar gaan we samen de toekomst tegemoet.”