Middenvelder Karim Loukili verruilt Jong FC Utrecht voor Chabab Rif Al Hoceima. De 21-jarige voormalig jeugdinternational heeft zich voor één seizoen aan de ploeg uit de hoogste divisie van Marokko verbonden.

Loukili stond aan de vooravond van zijn zesde seizoen in Utrechtse dienst. De aanvallend ingestelde middenvelder kwam in 2013 over van ADO Den Haag en verwierf zichzelf via FC Utrecht O17 en FC Utrecht O19 een plek in de selectie van Jong FC Utrecht. Voor de beloftenploeg van de Domstedelingen kwam Loukili tot 34 competitiewedstrijden, verdeeld over de jaargangen 2016/2017 en 2017/2018. Bij Chabab Rif Al Hoceima komt Loukili onder anderen de Nederlandse voetballers Guy Ramos, Mawouna Amevor, Soufian Echcharaf, Rafik El Hamdi, Toni Varela, Abderrahim Loukili en Felitciano Zschüsschen tegen.

“De kansen op speeltijd voor Karim in Jong FC Utrecht waren dit seizoen niet gegarandeerd. Daarop heeft Karim, die na lang blessureleed weer fit is, aangegeven elders voor zijn kans te willen gaan. Chabab Rif Al Hoceima wilde Karim graag hebben en zijn we met elkaar tot een passende oplossing gekomen”, legt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam uit. “We bedanken Karim voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe bij Chabab Rif Al Hoceima.”