Vanavond begon voor Jong FC Utrecht de competitie. In de Keuken Kampioen Divisie nam de ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong het op tegen Go Ahead Eagles. Het werd een lastige wedstrijd die uiteindelijk met 5-0 verloren ging.
 
Jaroslav Navrátil krijgt een boogbal van zijn teamgenoot aan de andere zijde. De Tsjech neemt de bal aan, poort zijn directe tegenstander en geeft de bal voor. Zijn voorzet belandt via Richard van der Venne in het doel achter Thijmen Nijhuis. Go Ahead Eagles gaat deze avond effectief om met de kansen die ze krijgen.
 
Kleine kansen
Kansloos? Dat is Jong FC Utrecht niet. Via de linkerflank wordt Jong FC Utrecht af en toe gevaarlijk via Nick Venema. De jonge aanvaller ziet zijn poging in de eerste helft, na een lange dribbel, maar net langs het doel verdwijnen. Ook in de tweede helft krijgen de Domstedelingen nog wat kleine kansen. Alleen tot scoren komt Jong FC Utrecht niet.
 
Stormram uit Deventer
Waar de ploeg van trainer/coach Robin Pronk moeite had met het creëren van kansen, gaat dat aan de kant van Go Ahead Eagles erg gemakkelijk. De ploeg uit Deventer schiet van afstand, is via meerdere een-tweetjes erg gevaarlijk voor het doel en door de boomlange spits Thomas Verheydt zijn de voorzetten van beide kanten erg gevaarlijk. Een doelpuntrijke avond ziet men al snel aankomen.
 
Nijhuis
Doelman Thijmen Nijhuis was erg belangrijk voor de ploeg uit Utrecht. Ondanks de vijf doelpunten die hij tegen kreeg, moest Nijhuis vaak met reddingen uit allerlei hoeken ervoor zorgen dat de ploeg uit Deventer niet vaker tot scoren kwam.

NEC Nijmegen
Jong FC Utrecht heeft een lange tijd om te herstellen van deze nederlaag. Over 10 dagen, 27 augustus, spelen de Domstedelingen in Stadion Galgenwaard tegen NEC Nijmegen. De club uit Nijmegen speelde vanavond een 2-2 gelijkspel tegen SC Cambuur.
 
Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht 5-0 (2-0)
22. Richard van der Venne 1-0
35. Gino Bosz 2-0
69. Thomas Verheydt 3-0
82. Maarten Pouwels 4-0
88. Paco van Moorsel 5-0

Toeschouwers: 7.812
 
Scheidsrechter: Martin Pérez
 
Opstelling Go Ahead Eagles:
Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Jeff Stans, Istvan Bakx (84. Paco van Moorsel), Richard van der Venne (50. Bruno Andrade); Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt (76. Maarten Pauwels), Orhan Dzepar
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan el Yaakoubi, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Rayan el Azrak (58. Mehdi Lehaire), Tim Brinkman, Odysseus Velanas, Jonas Arweiler (80. Jeredy Hilterman); Mohamed Mallahi (69. Mitchell van Rooijen), Nick Venema