Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: torenhoge verwachtingen van Leroy George, een nieuwe uitdaging voor Matty Willock en Christian Dorda, die met zijn team uit Krefeld dit seizoen thuis speelt in Duisburg.

The Gulf Today. Het kan zomaar zijn dat je dat medium nog niet kent. In de Verenigde Arabische Emiraten kent iédereen het. En daar kennen veel mensen inmiddels ook Leroy George. De oud-speler van FC Utrecht heeft deze week namelijk zijn handtekening gezet onder een contract van Baniyas SC. En daar verwachten ze veel, héél veel, van de aanvaller die voor FC Utrecht 83 officiële wedstrijden speelde en daarin kwam tot 9 goals en 16 assists.

Een ‘major coup’ wordt de transfer van George van het Australische Melbourne Victory naar Baniyas SC genoemd door The Gulf Today, dat mede aan de hand van het feit dat George is vastgelegd signaleert dat Baniyas SC aan het bouwen is aan een team dat kan meedoen om de titel in de Gulf League, zoals de hoogste divisie van de Verenigde Arabische Emiraten. Voor George, die zijn doorbraak in het betaalde voetbal beleefde, is het trouwens bepaald niet zijn eerste avontuur. De spits speelde eerder al in Azerbeidzjan, Turkije en zoals genoemd Australië.

In Schotland maakten de fans van St Mirren deze week een sprongetje van opwinding. Hun club maakte namelijk bekend dat Matty Willock dit seizoen van Manchester United wordt gehuurd. ‘Ik ben in de wolken met deze overgang’, vertelde Willock. ‘Ik heb met de manager gesproken en hij heeft me uitgelegd wat de doelen van het team zijn. Ik weet in welke competitie ik terechtkom’, aldus de Engelsman, die nadat hij vorig seizoen enige tijd voor FC Utrecht speelde een periode bij het Schotse St. Johnstone actief was. ‘Het tempo hier ligt heel hoog. Ik hoop dat mijn ervaring van vorig seizoen nu goed van pas komt.’

Oud-speler van FC Utrecht Christian Dorda maakte een historisch moment mee met KFC Uerdingen 05. De club uit Krefeld promoveerde in enkele jaren tijd van het zesde niveau naar de derde divisie van Duitsland en maakte in die reeks afgelopen weekend zijn rentree. Thuis, maar ook weer niet echt. Want: het iconische Grotenburg Stadion wordt dit seizoen verbouwd, en dus speelt KFC Uerdingen ‘thuis’ in Duisburg, in de Schauinsland-reisen-Arena. Met Dorda in de basis kon een nederlaag tegen SpVgg Unterhaching niet worden voorkomen: 1-3. Dorda verliet FC Utrecht trouwens in 2014 en ging toen bij KVC Westerlo spelen. Via het Duitse Hansa Rostock belandde de verdediger vorig jaar bij KFC Uerdingen, waarmee hij van het vierde naar het derde niveau promoveerde.

Volgende week aflevering 7 van FC Utrecht Worldwide!