FC Utrecht speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen FC Groningen op Sportpark Schapendrift. In het dorpje Norg wint de FC uit de Domstad met 0-2 door doelpunten van Othmane Boussaid en Oussama Tannane. 

Oussama Tannane staat achter de bal voor de vrije trap. De linksbenige aanvaller geeft een voorzet. Kopbal, redding Kevin Begois, schot van Makienok en weer een redding van Begois. De bal gaat een tijd heen en weer in het zestienmetergebied van FC Groningen totdat hij aankomt voor de voeten van Othmane Boussaid. De 18-jarige Belg twijfelt geen seconde en haalt verwoestend uit: 0-1.

Kansen
Zowel FC Utrecht als FC Groningen hebben vandaag veel kansen gekregen vaker te scoren. De Domstedelingen mistte af en toe wat scherpte of het was doelman Kevin Begois die een doelpunt in de weg stond. Aan de andere kant was het Thijmen Nijhuis die de Groningers van het scoren afhield. De doelman wist met een aantal goede reddingen de nul te houden vandaag.
 
Gronings gevaar
De club uit het Noorden is vandaag met name gevaarlijk via aanvaller Tim Freriks. De lange spits zorgt met zijn lichaam en lengte voor genoeg gevaar in de Utrechtse verdediging. Vlak voor rust lijkt het zelfs alsof FC Groningen op een gelijke stand komt. De voorzet komt vanaf rechts als Freriks al in de lucht hangt om de bal binnen te koppen. Gelukkig voor FC Utrecht staat op dat moment het aluminium hem in de weg.
 
VVV-Venlo
Voor de mannen van hoofdcoach Jean-Paul de Jong staat aankomende zondag de volgende wedstrijd op het programma. Op die dag neemt FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard op tegen VVV-Venlo.  Er is vrije kaartverkoop en tickets zijn al sinds enige tijd te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en via internet.
 
FC Groningen – FC Utrecht 0-2 (0-1)
28. Othmane Boussaid 0-1
50. Oussama Tannane 0-2
 
Gele kaarten: Christopher Mamengi (FC Utrecht)
 
Toeschouwers: 54
 
Opstelling FC Groningen:
Kevin Begois; Tapmahoe Sopacua, Jeff Chabot, Lars Kramer, Tim Handwerker (72. Luuk Handwerker); Uriel Antuna, Jesper Drost, Ludovit Reis (72. Daniel Bouman); Amir Absalem (72. Thijs Dallinga), Michael Breij (45. Ahmad Mendes Moreira) , Tim Freriks
 
Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel, Ruben Hoogenhout, Timo Letschert, Christopher Mamengi (60. Junior van der Velden); Othmane Boussaid, Odysseus Velanas (60. Rick Mulder), Patrick Joosten; Cyriel Dessers (74. Mehdi Lehaire), Simon Makienok, Oussama Tannane (69. Nick Venema)