Als gevolg van de vakbondsacties bij de politie rondom de wedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard heeft de burgemeester van Sittard-Geleen het doorgaan van de wedstrijd heroverwogen. Beide clubs, de KNVB, verschillende autoriteiten en de supportersverenigingen van beide clubs hebben in goed overleg met elkaar afgesproken zich extra in te spannen om de wedstrijd door te laten gaan op zaterdagavond met supporters van beide clubs. Deze extra inspanningen, waaronder de inzet van extra veiligheidspersoneel, hebben ertoe geleid dat de burgemeester heeft besloten de wedstrijd door te laten gaan met -helaas- een aangepaste vervoersregeling voor de supporters van FC Utrecht.
 
De aangeschafte autokaarten komen te vervallen en alle supporters van FC Utrecht dienen per bus af te reizen naar Sittard. De 150 supporters die een autokaart hebben gekocht krijgen hun geld terug en kunnen gebruik maken van de extra mogelijkheid om alsnog een buskaart aan te schaffen. Deze supporters hebben een persoonlijk bericht ontvangen van FC Utrecht.

“Voor ons is het belangrijk dat de FC Utrecht-supporters op een veilige manier de wedstrijd kunnen bezoeken zaterdag” aldus Operationeel Directeur Paulo Steverink. “Alle instanties hebben hier alle benodigde maatregelen voor getroffen. De enige mogelijkheid om deze wedstrijd veilig te laten plaatsvinden voor en in aanwezigheid van onze supporters was door te reizen middels een buscombi. Veiligheid staat bij ons voorop, waardoor wij blij zijn met de overeengekomen oplossing. We hopen te kunnen rekenen op het begrip van de FC Utrecht-supporters. FC Utrecht bedankt de betrokken instanties, zoals de KNVB, Fortuna Sittard, de supportersverenigingen en verschillende autoriteiten voor de medewerking aan deze oplossing en wensen iedereen een fijne wedstrijd!”