Het is FC Utrecht O19 niet gelukt de opgaande lijn van de voorbereiding (met als hoogtepunt de toernooiwinst bij het Almere Challenge Event) door te trekken. In de bekerwedstrijd tegen AZ Alkmaar O19 moest de ploeg zijn meerdere erkennen in de thuisploeg en verloor met 2-0.

In de eerste helft was doelman Joey Houweling druk met het voorkomen van een Alkmaarse voorsprong. Toch zeker 4 opgelegde Alkmaarse kansen hielp hij om zeep. Toch moest ook hij na meer dan een half uur spelen capituleren. AZ kwam via Peer Koopmeiners op een 1-0 voorsprong, mede dankzij een apathisch ogende Utrechtse achterhoede. AZ kwam door over de rechterkant en mochten bijna ongehinderd opstomen. Doelman Houweling kon in zijn eentje de goal niet voorkomen. Iedereen stond er bij en keek er naar.

Eigenlijk was de hele eerste helft niet aan de Utrechters besteed. Vandaar dat trainer Robert Wijnands het in de tweede helft over een andere boeg wilde gooien, met veel meer gezonde agressie, méér energie en door hoger druk te zetten. En het moet gezegd: de aanpassingen misten hun uitwerking niet. Het leverde sowieso 3 goede kansen op, maar jammer genoeg géén goals. 

AZ wist pas in de 80e minuut de wedstrijd definitief op slot te gooien. Invaller Anton Fase tekende voor de 2-0. En daarmee was het klaar met de bekerambities voor dit seizoen. 

De trainer, in de nababbel:"Op basis van de eerste helft konden wij geen aanspraak maken op enig resultaat. Gelukkig was dat in de tweede helft beter. We moeten slimmer proberen te zijn, zoals in de slotfase bleek. Op sommige momenten zat het duidelijk niet mee, maar over het geheel genomen hebben wij te weinig gebracht. Er was een te groot verschil tussen de eerste (onder niveau) en de tweede helft (beter) te noteren. Er was naar het einde toe meer voetbal, meer controle. We zijn strijdend ten onder gegaan."

AZ O19 - FC Utrecht O19 2-0 (Beker)
37. 1-0 Peer Koopmeiners
80. 2-0 Anton Fase

FC Utrecht O19
Jouw Houweling, Niciano Omzigtig, Ruben Kluivert, Mark Pabai, Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji, Jayden Macnack (59. Jari Guldner) , Samir Ben Sallam, Rivillinio Neslo, Zep Swijghuisen (59. Dereck Darkwa), Yassin Nasser (74. Stijn Schilder).