Na een goede voorbereiding met een aantal goede resultaten en een goed trainingskamp op Texel begon het seizoen voor FC Utrecht O17 deze zaterdag met een bekerwedstrijd in Amsterdam tegen de leeftijdgenoten van Ajax. Het werd een teleurstellende 5-0 nederlaag voor de ploeg van trainer Rudy Jansen. Hoewel de ploeg nog wel goed begon, lag de bal al na acht minuten achter keeper Ahmed Azmi. Utrecht kreeg geen vat op het dynamische middenveld van de Amsterdammers en als de bal al werd veroverd was men de bal veel te snel weer kwijt. Utrecht kreeg nog wel een prima kans, de kopbal van Rick Meissen werd echter van de lijn gehaald. Na één helft stond het 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Utrecht kwam na rust weliswaar beter in het spel, kreeg ook een drietal grote kansen, maar moest door persoonlijke fouten nog twee doelpunten incasseren. "We hebben niet kunnen brengen, wat we in de voorbereiding wel konden. Van Ajax kun je verliezen, maar de manier waarop daar ben ik teleurgesteld over. We hebben gelukkig volgende week meteen de gelegenheid om te laten zien, dat we veel beter kunnen", aldus Jansen. Volgende week speelt O17 inderdaad weer op de Toekomst tegen Ajax, maar dan voor de competitie.

"08  1-0  Jaymillio Pinas
"19  2-0  Max de Waal
"40  3-0  Naci Unuvar
"44  4-0  Naci Unuvar
"68  5-0  Dillon Hoogewerf

Opstelling FC Utrecht O17: Ahmed Azmi, Denso Kasius, Rick Meissen, Jens Guiting, Sam Tel, Yuya Ikeshita ("70 Nathan Holder), Jaden Airewele, Dook de Vries ("41 Julian van Maarschalkerweerd), Thomas Kamstra ("53 Fabio Hendriksen), Oussama Alou ("70 Onur Demir), Ibrahim El Kadiri ("63 Özcan Yasar).