Na de vakantie en de voorbereiding werd het eindelijk tijd dat de eerste officiële (beker)wedstrijd van het seizoen gespeeld kon worden. Direct konden we aan de bak tegen FC Emmen O17, een fysiek sterk team met spelers die soms al 2 jaar ouder waren dan de spelers van FC Utrecht.

FC Utrecht starte de wedstrijd gelijk vanaf het eerste moment geconcentreerd en zeker de verdediging stond als een huis. In de eerste helft had FC Utrecht het betere van het spel maar de inpassing was niet geheel goed en daardoor kon de thuisploeg  niet gevaarlijk voor de goal van FC Emmen komen. Aan het eind van de 1ste helft werd de bal voor gegeven en had Mees Rijks die kans om de score voor Utrecht te openen maar miste de bal op enkele centimeters na het doel. De gehele eerste helft was FC Emmen niet gevaarlijk voor de goal van FC Utrecht gekomen.

In de tweede helft gaat FC Utrecht verder waar het in de eerste helft mee geëindigd was en bleef geconcentreerd voetballen. Door een betere passing van achteruit werden de spitsen ook gemakkelijker gevonden.Wederom komt FC Emmen niet in de buurt van de goal van FC Utrecht en krijgt FC Utrecht steeds meer kleine kansjes. In de 69e minuut ziet Kiet Scholten de keeper van FC Emmen te ver voor zijn goal staan en met een prachtig afstand schot van ca. 35 meter gaat de bal over de keeper de goal in en komt FC Utrecht terecht op de 1-0 voorsprong. Direct na de aftrap bleef FC Utrecht druk op de bal te houden en achterin geconcentreerd voetballen zodat Emmen niet in de buurt van het Utrecht doel kon komen. Door de goede acties kon in de 77e minuut de ingevallen Juruel Bernadina na een corner, die in eerste instantie nog wordt onderschept door een Emmen speler, vanuit de 16 hard inschieten en zo Utrecht de verdiende overwinning van 2-0 bezorgen.

Door de goede voorbereiding van het team is het team zichtbaar aan het groeien. Zowel individueel maar ook als team worden er stappen gemaakt.

FC Utrecht O16 –FC Emmen O17 2-0