Verdedigende middenvelder Anouar Kali verruilt FC Utrecht per direct voor NAC Breda. De 27-jarige Utrechter, die in de Domstad nog tot medio 2019 onder contract stond, hoopt in Breda meer aan spelen toe te komen.
 
Kali begon afgelopen zomer aan zijn derde periode in Utrechtse dienst. Al tijdens de eerste Eredivisiepartij van de jaargang, uit tegen ADO Den Haag, liep hij een zware blessure op. Daardoor moest de middenvelder vervolgens meer dan twintig speelrondes toekijken. In de slotfase van de competitie kwam Kali, die eerder ook uitkwam voor Ajax, Elinkwijk, Roda JC Kerkrade, Al Arabi, Al-Mesaimeer en Willem II, voornamelijk als invaller binnen de lijnen.
 
“We hebben samen met Anouar naar zijn situatie gekeken. Vanwege de brede selectie, met daarin veel concurrentie, was het perspectief op speelminuten voor hem in Utrecht niet gegarandeerd. Dit perspectief kan NAC Breda hem op dit moment wel bieden”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Anouar gaf aan graag voor deze kans te willen gaan en wij stonden er voor open om met NAC Breda tot een oplossing te komen en dat is naar tevredenheid gelukt.”

FC Utrecht wenst Anouar veel succes bij het vervolg van zijn loopbaan en wil de Utrechter bedanken voor zijn inzet voor de club.