FC Utrecht heeft in een door meer dan vijfduizend supporters bevolkt Stadion Galgenwaard in een vriendschappelijke wedstrijd gelijkgespeeld tegen Levante UD. De Utrechtse Eredivisionist zag vlak voor tijd een 2-0 voorsprong uit handen glippen tegen de Primera División-tegenstander: 2-2.

Vijf minuten voor tijd, een prettige 2-0 voorsprong op het bord. FC Utrecht is dicht bij het boeken van een zege op een gerespecteerde Primera División-tegenstander. Dicht bij het verschalken van een team dat afgelopen seizoen nog met 5-4 won van FC Barcelona en twee keer gelijkspeelde tegen Real Madrid.

Twee keer raak
David Remeseiro Salgueiro, beter bekend in Valencia en omstreken als Jason, scoort vijf minuten voor tijd de 2-1. De 2-2, die volgt vier minuten later. Met een mooie volley, dat moet gezegd, is het Juan Delgado Sirvent die voor de eindstand zorgt.

Klaiber bedient Van de Streek
Dat is natuurlijk jammer. Want ook al is het een oefenpartij: die wil je winnen. Lang lijkt het er ook op dat FC Utrecht dat gaat doen. De ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong moet zo nu en dan weliswaar wat kansen toestaan, maar is zelf ook gevaarlijk. En, een verschil met de Spanjaarden in de eerste helft: trefzeker. Sander van de Streek opent de score. De middenvelder wordt door Sean Klaiber bediend en haalt het maximale uit de afgemeten voorzet die vanaf de rechterflank komt: 1-0.

Emanuelson assisteert Janssen
De 2-0 heeft wel wat weg van de eerste treffer van de avond. De hoofdrolspelers zijn anders, dat wel. Deze keer is het Urby Emanuelson die de rol van aangever op zich neemt en kopt aanvoerder Willem Janssen de bal tegen de touwen: 2-0.

Eerste minuten voor Bergström
In de tweede helft, waarin de deze week aangetrokken Zweedse verdediger Emil Bergström binnen de lijnen komt en zijn eerste speelminuten maakt in het shirt van FC Utrecht, gaat het spel andermaal op en neer en wordt er door beide teams flink gewisseld. Lang stevent het duel af op een zege voor de thuisploeg, maar dankzij een opleving in de slotfase voorkomen de Spanjaarden dat ze met een nederlaag terug naar hun uitvalsbasis in Nederland moeten keren.

FC Utrecht – Levante UD 2-2 (2-0)
19. Sander van de Streek 1-0
40. Willem Janssen 2-0
85. Jason 2-1
89. Juan Delgado Sirvent 2-2

Toeschouwers: 5.143.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin (75. Emil Bergström), Willem Janssen (84. Christopher Mamengi), Mark van der Maarel (65. Leon Guwara); Rico Strieder, Joris van Overeem (65. Giovanni Troupée), Urby Emanuelson (75. Othmane Boussaid), Simon Gustafson (75. Patrick Joosten); Sander van de Streek (84. Nick Venema), Cyriel Dessers (75. Lukas Görtler).

Opstelling Levante UD:
Oier (75. Paredes); Toño García (46. Pedro Lopéz), Róber Pier (65. Verza), Doukouré (65. E. Cabaco), Roger (46. Sadiku), Bardhi (65. Jason), Morales (46. Rochida), Coke (72. Ivan Moreno), Rubén (65. Chema), Postigo (65. Manzanara), Campaña (65. Juan Delgado Sirvent).