FC Utrecht heeft aan het treffen met VVV-Venlo in Stadion Galgenwaard een punt overgehouden. De ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via een prachtig doelpunt van Nicolas Gavory, maar moest kort na de rust via een penalty de 1-1 incasseren.

De stadionspeaker heeft zijn microfoon nog maar net aan de kant gelegd, of hij kan ‘m alweer pakken. De tweede helft is amper begonnen, of scheidsrechter Danny Makkelie wijst naar de stip: een overtreding van Urby Emanuelson resulteert in een penalty voor VVV-Venlo. Die wordt koelbloedig benut door Tino Susic: 1-1.

Beauty van Gavory
De Belgische Bosniër van de Venlonaren maakt daarmee eigenhandig al het harde werk dat FC Utrecht in de eerste helft heeft verricht, ongedaan. De ploeg uit de Domstad begint prima aan de partij, drukt de Venlonaren meteen ver terug en gaat op jacht naar de openingstreffer. Die komt er. En het is een doelpunt om door een ringetje te halen. Linksmidden Nicolas Gavory jaagt de bal vanaf dik 25 meter snoeihard in de bovenhoek. VVV-Venlo’s Duitse doelman Lars Unnerstall doet een uiterste poging bij de bal te komen, maar kan er niet bij. Halverwege de eerste helft wordt La Curamarcha ingestart en staat het 1-0 voor FC Utrecht.

Kansen op de winst
De ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong moet snel na de break de 1-1 slikken, maar hervat daarna snel de jacht op een doelpunt weer. En hoewel er kansen komen voor onder anderen Sean Klaiber, Sander van de Streek, Othmane Boussaid en Simon Makienok, zijn het de Noord-Limburgers die vanuit de counter misschien nog wel de grootste kansen krijgen.

Dotten van mogelijkheden voor de Venlonaren
Zo vindt invaller Johnatan Opoku zich tot twee keer toe terug in scoringspositie. In het eerste geval lijkt hij van de kans te schrikken en schiet hij wild over. Bij de tweede mogelijkheid op een doelpunt mikt hij niet goed: naast. Ook zijn collega-aanvaller Ralf Seuntjens van VVV-Venlo krijgt vlak voor tijd nog de kans de Utrechters pijn te doen, maar ook die poging levert niets op. Deze keer gaat de bal wel op doel, maar daar staat David Jensen zijn mannetje.

Zaterdag: Fortuna Sittard-uit
FC Utrecht maakt zich na twee achtereenvolgende thuispartijen nu op voor een awayday. De manschappen uit de Domstad spelen op zaterdag 1 september uit tegen Fortuna Sittard. Die partij begint om 20.45 uur. De volgende Eredivisiethuiswedstrijd is op zondag 16 september tegen FC Emmen.

FC Utrecht - VVV-Venlo 1-1 (1-0)
23. Nicolas Gavory 1-0
47. Tino Susic (strafschop) 1-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Tino Susic (VVV-Venlo).

Toeschouwers: 15.226.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Leon Guwara; Urby Emanuelson (61. Timo Letschert), Othmane Boussaid, Nicolas Gavory, Simon Gustafson (61. Simon Makienok); Sander van de Streek, Gyrano Kerk (79. Cyriel Dessers).

Opstelling VVV-Venlo:
Lars Unnerstall; Chris Kum, Jerold Promes, Nils Röseler, Roel Janssen; Danny Post, Moreno Rutten, Tino Susic; Jay-Roy Grot (46. Johnatan Opoku), Ralf Seuntjens, Martin Samuelsen (65. Peter van Ooijen).