Het aflopende contract van middenvelder Urby Emanuelson is opengebroken en verlengd. De 32-jarige middenvelder staat derhalve nu tot medio 2020 onder contract bij FC Utrecht.

Ruim een jaar geleden werd Urby Emanuelson vastgelegd door FC Utrecht, nadat hij de jaren ervoor in het buitenland actief was; respectievelijk voor Sheffield Wednesday, Hellas Verona, Atalanta Bergamo, AS Roma, Fulham en AC Milan. Inmiddels speelde 17-voudig Nederlands international Emanuelson 40 officiële wedstrijden namens FC Utrecht.

“Met zijn ervaring speelt Urby een belangrijke rol in de selectie.”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Urby is een speler, die met zijn voetballend vermogen extra kwaliteit aan de selectie toevoegt. Dat wij al in dit stadium van deze jaargang zijn contract hebben verlengd, schept duidelijkheid en rust voor zowel de speler als de club en dat is bijzonder prettig.”