Bij de eerste Eredivisie-uitpartij van dit seizoen is de Twaalfde Man van FC Utrecht direct prominent aanwezig. Gingen er de voorgaande twee jaargangen nog respectievelijk 119 en 124 FC Utrecht-supporters mee naar het Philips Stadion, voor de partij van zaterdag zijn al bijna 300 uitvakkaarten verkocht.

Het grootste deel van de meereizende supporters komt zaterdag met de auto naar de Lichtstad, maar er is natuurlijk ook een buscombireis. Wie daar een kaartje voor heeft, doet er goed aan zaterdag om 18.15 uur op het voorplein van Stadion Galgenwaard te zijn. Vanaf dat moment kan er namelijk worden ingestapt in de bussen, die om 18.45 uur vertrekken naar Eindhoven.

Tickets voor PSV-uit zijn nog tot en met donderdag verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en via INTERNET. Er zijn geen parkeerkaarten meer beschikbaar, maar je kunt nog wel een autocombikaart aanschaffen als je met iemand die al een parkeerkaart heeft kunt meerijden.

Het afgelopen seizoen reisden, verdeeld over zeventien competitiewedstrijden, in totaal 6.236 FC Utrecht-supporters mee naar de Eredivisie-uitwedstrijden. De awaydays van FC Utrecht zitten flink in de lift, want een jaargang eerder was dat aantal 4.749. PSV-uit was afgelopen jaargang het één na minst bezochte duel; alleen VVV-Venlo-uit scoorde lager.