De overeenkomst tussen FC Utrecht en David Jensen is opengebroken en verlengd met twee seizoenen, waardoor de keeper uit Denemarken tot medio 2021 onder contract staat in de Domstad.

Sluitpost Jensen kwam in de zomer van 2016 over van FC Nordsjaelland en bleek, nadat hij eenmaal zijn plekkie onder de lat van het doel van de FC uit de Domstad had veroverd, een blijvertje in de basisploeg. De 26-jarige Scandinaviër speelde tot nu toe 53 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht waarin hij 17 keer de nul hield; een moyenne van ongeveer één op drie dus.

“David is iemand die ontzettend ambitieus is en dat past bij ons”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Sinds zijn komst naar FC Utrecht is hij uitgegroeid tot een vaste waarde en publiekslieveling. Wij zijn er, evenals David, van overtuigd dat er nog rek zit in zijn kwaliteiten en dat hij zich in Utrecht en de Eredivisie verder kan ontwikkelen. Dat wij in deze fase van het seizoen al zijn aflopende overeenkomst kunnen verlengen, is een plus. Het zorgt voor rust en duidelijkheid, bij zowel David als de club. We willen samen met hem de volgende stappen zetten.”