FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Door de 2-0 overwinning op PEC Zwolle kunnen er drie punten worden bijgeschreven. Na afloop van het eerste thuisduel in het nieuwe voetbalseizoen schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van hoofdcoach Jean-Paul de Jong.

De hoofdcoach van FC Utrecht kijkt positief terug op de wedstrijd: “Ik ben zeer tevreden met de manier waarop we vandaag gespeeld hebben. Ik heb een team gezien wat agressief was en druk vooruit had. Je weet dat je met PEC Zwolle een voetballende ploeg tegenover je hebt die altijd de oplossing zal zoeken. Daar konden we heel goed druk op zetten.”
 
PEC Zwolle werd een aantal keer gevaarlijk. Schoten waar debutant Maarten Paes in actie moest komen. “Een aantal keer werden we met lange ballen verrast of hadden we de tweede bal niet. Dat was wellicht het gevaar geweest aan de kant van PEC Zwolle.” De Jong is tevreden met het aantal gecreëerde kansen. “Tegen PSV kwamen we niet tot nauwelijks tot kansen, daarom ben ik zeer tevreden met de manier waarop we vandaag onze kansen hebben gecreëerd. Dat past ook in het spel wat we willen spelen.”
 
Joris van Overeem werd in de tweede helft met rood van het veld gestuurd: “Vanaf dat moment hebben we gedisciplineerd gespeeld en bijna geen kansen weggegeven. Het spelen op de nul is nog altijd het succes waar je met je defensieve zekerheid op verder gaat bouwen.”