Een gelijkspel, dat is wat FC Utrecht overhoudt aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Ondanks het mooie doelpunt van Nicolas Gavory moet de FC uit de Domstad de punten delen met de Venlonaren. Na afloop van dit duel schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van hoofdcoach Jean-Paul de Jong.
 
“Ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn over de eerste helft”, begint hoofdcoach Jean-Paul de Jong zijn nabeschouwing. “Het spel pakte uit zoals we dat van tevoren hadden verwacht. Wij aan de bal, hoog baltempo en van kant naar kant moeten spelen om kansen te creëren. De momenten dat er even geen mogelijkheden waren en we balverlies leden zaten we er direct kort op en konden we goed de tweede bal veroveren. We hielden daar goed druk op.”
 
Volgens De Jong is het dan even geduld hebben: “Dan is het wachten tot de 1-0 valt. Als je de wedstrijd nu zo terugkijkt hadden we wellicht in die eerste helft al voor de 2-0 moeten gaan, omdat je weet dat er in een wedstrijd altijd momenten kunnen zijn die zo’n wedstrijd kunnen beïnvloeden. Ondanks het feit dat we in de rust tegen elkaar hebben gezegd dat we scherp uit de kleedkamer moeten komen, worden we na de rust direct verrast met een penalty en dat heeft ons zeker niet geholpen.”
 
“In de tweede helft hebben we veel tegen onszelf lopen te knokken en hebben we niet het niveau kunnen halen wat we in de eerste helft hebben gehaald. Daar hebben we wel op geanticipeerd met het inbrengen van Simon Makienok en Timo Letschert, waardoor je ook opportunistische ballen kan gaan geven. Dan moet je aan het einde wel oppassen dat je niet de 1-2 tegen krijgt. We waren vandaag niet bij machten om de overwinning en drie punten hier in Utrecht te houden.”