FC Utrecht speelde vandaag een wedstrijd tegen FC Groningen. Op Sportpark Schapendrift wonnen de Domstedelignen met 0-2. Na afloop van dit duel sprak hoofdcoach Jean-Paul de Jong met FCUtrecht.nl om zijn blik op de wedstrijd te werpen. 

"Met de groep die niet gestart is tegen PEC Zwolle hebben we vandaag veel intensiteit gehad deze wedstrijd", begint hoofdcoach Jean-Paul de Jong zijn nabeschouwing. "Vandaag hebben we met een schuin oog gekeken naar de spelers die nog wat speelminuten nodige hadden om fitter te worden, omdat ze later zijn aangesloten bijvoorbeeld. Als je ziet hoe ze dat zijn aangegaan met elkaar, dan verdient dat een compliment. Hier leg je de basis voor als je gevraagd wordt om bij één aan te sluiten." 

FC Utrecht won het duel met 0-2, maar had veel kansen om een nog grotere einduitslag op het scorebord neer te zetten. "Ik heb heel veel positieve dingen gezien, maar ook dingen waar we nog wat aandacht aan moeten geven. Dan is het goed dat je dat met een goede wedstrijd onder de aandacht kan krijgen en met de videobeelden terug kan zien." Spits Simon Makienok speelde vandaag 90 minuten. "Ja dat is mooi. Voor Simon is het belangrijk om veel minuten te maken, aangezien hij terugkomt van een blessure en daardoor een aangepaste voorbereiding heeft meegemaakt."

De samenvatting van de wedstrijd: