FC Utrecht kan de rest van dit voetbalseizoen beschikken over Oussama Tannane. De 24-jarige aanvaller wordt door de Utrechters gehuurd van de Franse club AS Saint-Étienne.

Tannane speelde in de jeugd voor Ajax en Zeeburgia voordat hij in seizoen 2009/2010 werd opgenomen in de jeugdrangen van FC Utrecht. De aanvaller vervolgde na één seizoen in de Domstad zijn weg bij PSV en maakte in het seizoen 2012/2013 zijn debuut in de Eredivisie bij sc Heerenveen. Tannane trok vanuit Friesland naar Overijssel, waar hij bij Heracles Almelo tot 52 competitieduels kwam waarin hij 16 doelpunten maakte en 9 assists op zijn naam schreef.

In januari 2016 nam AS Saint-Étienne de aanvaller over van de Almeloërs. In Frankrijk kwam de op meerdere posities inzetbare voorhoedespeler tot 33 partijen in Ligue 1. Afgelopen seizoen was Tannane een half jaar op huurbasis actief voor UD Las Palmas. Voor die club kwam hij tot 10 duels in La Liga. 

“Met Oussama halen we een creatieve speler met snelheid in huis”, zegt Directeur Jordy Zuidam over de aanvallende aanwinst van de Domstedelingen. “Hij is sterk aan de bal, beschikt over een goed schot en is multifunctioneel: hij kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. Daarnaast is hij een speler met extra kwaliteit die het vermogen heeft een wedstrijd te beslissen. Hij is bereid in zichzelf te investeren en heeft voor FC Utrecht gekozen voor het sportieve traject, dat zegt iets over zijn drive om te willen presteren.”