Om precies te zijn 18 keer eerder werd in de Eredivisie de wedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle gespeeld. In 12 gevallen bleven de 3 punten in de Domstad. Het werd 3 keer gelijk in Stadion Galgenwaard en 3 maal gingen de punten mee terug naar Zwolle. De laatste 3 edities van het treffen met de Zwollenaren eindigden in winst voor de Utrechters.

Tegen PEC Zwolle bleef FC Utrecht de afgelopen 3 seizoenen zowel thuis als uit ongeslagen. De FC uit de Domstad haalde in die 3 seizoenen tegen geen enkele andere tegenstander méér punten (14 stuks, gelijk met Vitesse).

De laatste keer dat PEC Zwolle won in Utrecht van de plaatselijke FC, was op 1 februari 2015. De doelpunten werden die dag gemaakt door Thomas Lam en Stef Nijland (0-2).

De laatste ontmoeting tussen FC Utrecht en PEC Zwolle in Stadion Galgenwaard leverde een 2-1 zege op voor de Domstedelingen. Gyrano Kerk en Zakaria Labyad maakten het verschil (2-1).

FC Utrecht begon dit seizoen met een 4-0 uitnederlaag tegen PSV. De Utrechters begonnen slechts 4 keer met 2 nederlagen aan het seizoen. Dat was in de jaargangen 2008/2009, 2001/2002, 1990/1991 en 1982/1983.

PEC Zwolle startte de jaargang met een 2-3 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen. De Blauwvingers kunnen voor het eerst sinds seizoen 2003/2004 met 2 verliesbeurten aan een nieuwe jaargang beginnen.

FC Utrecht was altijd minimaal 1 keer trefzeker in de eerste 2 speelrondes van een Eredivisieseizoen.

Van de laatste 8 Eredivisiepartijen die FC Utrecht speelde, won de ploeg er 1. Dat was op 6 mei 2018 in Stadion Galgenwaard tegen VVV-Venlo: 1-0.

Van de laatste 13 competitieduels die PEC Zwolle speelde, won de ploeg er 1. Dat was op eigen kunstgras tegen het inmiddels gedegradeerde Sparta Rotterdam: 2-0.

PEC Zwolle verloor in 2018 tot nu toe 12 Eredivisiewedstrijden, meer dan elke andere Eredivisieploeg.

Slechts 1 van de laatste 24 thuispartijen die FC Utrecht speelde in de Eredivisie, ging verloren. FC Utrecht is op dit moment 14 competitiewedstrijden ongeslagen. Die reeks bestaat uit 7 overwinningen en 7 remises.

De laatste 8 uitwedstrijden die PEC Zwolle speelde in Eredivisieverband, gingen allemaal verloren. Het negatieve clubrecord van de Zwollenaren is in zicht. Dat is een reeks van 10 verliesbeurten en die stamt uit februari 1985 - augustus 1986.

Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht scoorde in 11 verschillende Eredivisieseizoenen. Van alle huidige Eredivisiespelers was alleen Anouar Hadouir in meer verschillende seizoenen trefzeker: 12.

Mike van Duinen was in zijn eerste Eredivisiepartij namens PEC Zwolle direct 2 keer trefzeker. Van Duinen kan de eerste speler worden met meer dan 2 goals in zijn eerste 2 Eredivisiewedstrijden van PEC Zwolle.

Patrick Joosten (23 oktober 2015) en Simon Gustafson (27 september 2015, namens Feyenoord) maakten hun Eredivisiedebuut tegen PEC Zwolle.