In de Eredivisie speelden FC Utrecht en Fortuna Sittard tot nu toe 36 keer tegen elkaar. FC Utrecht trok 17 keer aan het langste eind, Fortuna Sittard won 11 maal en 8 keer werd het gelijk.

Van de laatste 6 keer dat beide ploegen elkaar in de Eredivisie troffen, wonnen de Domstedelingen er 4. Het werd 1 keer gelijk en 1 keer wonnen de Fortunezen. Dat was op 21 april 2000. Marco Heering, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah verzorgden toen de doelpuntenproductie.

Op bezoek bij Fortuna Sittard won FC Utrecht 2 van de laatste 9 partijen.

De laatste keer dat beide ploegen in Eredivisieverband tegenover elkaar stonden, was op 17 maart 2002. Toen speelde FC Utrecht thuis en zagen zo’n 13.000 toeschouwers hoe het 3-0 werd voor de Domstedelingen. Dave van den Bergh bereidde alle doelpunten die dag voor. Patrick Zwaanswijk (1-0) en Igor Gluscevic (2-0 en 3-0) scoorden. Die dag nog meer binnen de lijnen, onder anderen Jean-Paul de Jong, Dirk Kuyt en Paulus Roiha (FC Utrecht) en Ruud Hesp, Colin Cramb en Rolf Landerl (Fortuna Sittard).

De laatste keer dat het Eredivisieduel Fortuna Sittard – FC Utrecht werd gespeeld, was op 19 december 2001. Toen werd het 3-3 en waren er 6.000 mensen van de partij in wat destijds het Wagner & Partners Stadion heette.

Fortuna Sittard won dit seizoen nog niet. In het seizoen 2000/2001 bleven de geel-groenen voor het laatst zonder winst na 4 speeldagen in de Eredivisie.

Van de laatste 27 Eredivisieduels die Fortuna Sittard speelde, won de club uit Limburg er 1.

De laatste Eredivisie-uitwedstrijd die FC Utrecht won, was op 18 februari. In Kerkrade werd Roda JC toen met 1-4 geklopt. Sindsdien is FC Utrecht 6 uitduels zonder zege.

Van de laatste 12 Eredivisiethuisduels die Fortuna Sittard speelde, won het er 1.

FC Utrecht scoorde dit seizoen tot nu toe alleen in de eerste helft. Fortuna Sittard maakte juist alleen in de tweede helft doelpunten deze jaargangen.

Fortuna Sittard verloor tot nu toe 99 Eredivisiethuiswedstrijden. De eerste nederlaag was op 25 augustus 1968 tegen Sparta Rotterdam (0-2).

FC Utrecht kreeg dit seizoen de meeste doelpunten tegen uit standaardsituaties van alle Eredivisionisten: 4 stuks.

Alleen Sam Larsson gaf dit seizoen meer assists (3) in de Eredivisie dan FC Utrecht’s Simon Gustafson: 2.

Joris van Overeem keert bij FC Utrecht terug van een schorsing.