Tot nu toe speelde FC Utrecht 30 keer tegen VVV-Venlo in de Eredivisie. De helft van alle onderlinge ontmoetingen werd gewonnen door de Utrechters. De Venlonaren wonnen 8 keer en 7 maal eindigde het treffen in een gelijkspel.

FC Utrecht is in de laatste 10 Eredivisiewedstrijden die het tegen VVV-Venlo speelde ongeslagen: 8 zeges, 2 remises. Het is de langst lopende ongeslagen reeks van FC Utrecht tegen een huidige Eredivisieploeg.

Deze eeuw verloor FC Utrecht slechts 1 van de 12 Eredivisiepartijen die het tegen de Noord-Limburgers speelde. Dat was op 17 februari 2008. Aanvoerder Tim Cornelisse van FC Utrecht kreeg in die partij al na 16 minuten de rode kaart.

VVV-Venlo won 1 van de laatste 15 Eredivisiewedstrijden die het speelde. Dat was de 0-1 uitzege op Willem II tijdens de eerste speeldag van deze jaargang.

De laatste keer dat FC Utrecht en VVV-Venlo elkaar troffen, was in de staart van het vorige seizoen. Het werd toen in Stadion Galgenwaard 1-0 door een doelpunt van Mateusz Klich.

Van de laatste 25 Eredivisiethuiswedstrijden die FC Utrecht speelde, verloor de ploeg er slechts 1. FC Utrecht is 15 Eredivisiethuisduels ongeslagen.

VVV-Venlo schoot dit seizoen 2 keer op doel. Dat is het minst van alle Eredivisieploegen. VVV-Venlo moest dit seizoen 16 schoten op doel toestaan. Dat is het meeste van alle teams in de competitie.

In de laatste 2 Eredivisiethuispartijen die FC Utrecht speelde, hield de ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong de nul.

Van de eerste 19 Eredivisieduels onder leiding van De Jong, verloor FC Utrecht er 4. Alleen Ab Fafié verloor minder vaak in zijn eerste 19 Eredivisiewedstrijden als coach van de Domstedelingen: 3 nederlagen.

Geen van de huidige spelers van VVV-Venlo maakte ooit een doelpunt tegen FC Utrecht.

Sean Klaiber was direct betrokken bij de laatste 3 Eredivisiedoelpunten van FC Utrecht. De Nieuwegeiner scoorde 1 goal en bereidde er 2 voor.