FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met Emil Bergström. De 25-jarige international van Zweden komt transfervrij over van het Russische Rubin Kazan en heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de Eredivisionist uit de Domstad.

Bergström begon met voetballen bij Spånga IS en droeg als jeugdspeler ook het shirt van opleidingsclub IF Brommapojkarna, om in 2008 de overstap te maken naar Djurgårdens IF. In 2011, op 17-jarige leeftijd, maakte hij voor die club zijn debuut in de Allsvenskan, de hoogste divisie van Zweden. Bij Djurgårdens groeide Bergström uit tot een sterkhouder en was hij aanvoerder, alvorens in 2016 – inmiddels als international van Zweden – de stap te zetten naar de Russische competitie. Rubin Kazan lijfde de verdediger in en verhuurde hem uiteindelijk aan de Zwitserse traditieclub Grasshoppers.

De Zweedse centrale verdediger speelde al meer dan 200 officiële wedstrijden op het hoogste niveau. Waaronder 129 competitiewedstrijden op het hoogste niveau in Zweden, kwam 53 keer in actie op het hoogste niveau van Zwitserland en maakte 16 keer zijn opwachting in de Russische hoogste klasse. De Zweed kan centraal in de achterhoede uit de voeten.

“In de persoon van Emil halen we een intelligente speler in huis, die positioneel erg sterk is. Emil is een echte verdediger en beschikt over veel duelkracht. Aan de bal neemt hij initiatief en hij heeft een goede passing”, omschrijft Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam de Zweedse aanwinst. “Voor zijn leeftijd heeft hij al heel veel ervaring. Emil is bovendien een echte persoonlijkheid. Bij Djurgårdens was hij al op jonge leeftijd aanvoerder en hij droeg bij Grasshoppers zelfs als huurling de aanvoerdersband. Emil is fysiek sterk en heeft een winnaarsmentaliteit en past wat dat betreft uitstekend bij onze club.”