Videoanalist Alex Abresch maakt per direct de overstap van FC Utrecht naar PSV. 

Abresch werkte voordat hij neerstreek in de Domstad voor onder meer NEC en de KNVB en was de afgelopen maand tijdens het wereldkampioenschap voetbal als videoanalist actief voor de nationale ploeg van Australië. Daar werkte hij nauw samen met Mark van Bommel, die hij nu in Eindhoven opnieuw treft.

“De overgang van Alex, die altijd ambitieus is geweest en veel in zichzelf heeft geïnvesteerd, is een mooi voorbeeld van het feit dat naast voetballers ook stafleden zich bij FC Utrecht kunnen doorontwikkelen”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Alex gaf aan dat hij wilde gaan voor de kans te werken voor de landskampioen. Wij zijn met PSV een passende compensatie overeengekomen en willen Alex bedanken voor zijn inzet voor FC Utrecht en succes wensen in het vervolg van zijn loopbaan.”

FC Utrecht verwacht op korte termijn een nieuwe videoanalist te kunnen toevoegen aan de technische staf.