FC Arsenal Tula was de laatste tegenstander in Oostenrijk voor de mannen van Jean-Paul de Jong. In de BWT Arena Mondseeland wist FC Utrecht het trainingskamp af te sluiten met een 2-1 overwinning.
 
Na twintig minuten wijst de scheidsrechter naar de stip vanwege hands: Penalty. Vervolgens is het Sergei Tkachyov die de strafschop overtuigend linksboven binnen schiet: 0-1. De Domstedelingen komen terug. Via de beide Simon’s (Gustafson en Makienok) zorgt FC Utrecht ervoor dat er een 2-1 eindstand op het scorebord kan worden geschreven.

Nieuwelingen
FC Utrecht brengt de tussenstand na een half uur spelen op 1-1. Vanaf links komt er een goede voorzet van één van de nieuwelingen Leon Guwara. Die bal belandt bij Simon Gustafson, ook een aanwinst van het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong. De Zweed weet wel raad met zo’n voorzet en volleert de bal in de touwen achter doelman Levashov.
 
Blessures
Geen mooiere manier om na een slepende blessure belangrijk te zijn voor je team. Dat geldt zeker voor de tweede treffer van FC Utrecht. Het zijn Patrick Joosten en Simon Makienok die beiden een belangrijk aandeel hebben bij het tweede doelpunt van de Domstedelingen. Twee spelers die lang geblesseerd waren en moesten terugkomen van zware knieblessures. Joosten zorgt er met zijn voorzet voor dat de boomlange Simon Makienok de bal kon binnenkoppen.
 
Trainingskamp
Het trainingskamp van FC Utrecht zit er bijna op. Morgen wordt er nog getraind bij Schloss Mühldorf. In de middag vliegt het team weer terug naar Düsseldorf, om vanuit daar door te reizen naar Utrecht.
 
FC Utrecht – FC Arsenal Tula 2-1 (1-1)
20. Sergey Tkachev 0-1
28. Simon Gustafson 1-1
68. Simon Makienok 2-1
 
Gele kaarten: Sander van de Streek (FC Utrecht)
 
Toeschouwers: 78
 
Opstelling FC Utrecht: David Jensen, Giovanni Troupée (62. Sean Klaiber), Mark van der Maarel (76. Ruben Hoogenhout), Willem Janssen (46. Ramon Leeuwin), Leon Guwara (62. Christopher Mamengi); Joris van Overeem (62. Patrick Joosten), Anouar Kali (62. Rico Strieder), Urby Emanuelson (62. Othmane Boussaid), Simon Gustafson (62. Gyrano Kerk); Sander van de Streek (46. Simon Makienok), Cyriel Dessers (46. Lukas Görtler)
 
Opstelling FC Arsenal Tula:
Levashov (79. Shamov); Grigalava (57. Denisov), Khagush, Belyaev (68. Krikunenko), Kostadinov (57. Nummer 7); Tkachev (68. Mingazov), Gorbatenko, Alexandrov (68. Adzhoev); Kombarov (68. Sokoc), Lesovoy (62. Yaroslav Igorevich), Kangwa