FC Utrecht heeft in de tweede vriendschappelijke partij die het speelde dit seizoen bepaald geen clementie getoond met tegenstander Desto. In Vleuten werd de Derdeklasser met 14-0 verslagen door de Eredivisionist. Nick Venema kroonde zich tot dagtopscorer met vier treffers.

Je kunt je voorstellen dat één van de gebezigde uitspraken in de kleedkamer van Desto, vlak voor het begin van de galamatch tegen FC Utrecht, er één is in de trant van: ‘Jongens, laten we ervan genieten. En laten we proberen zo lang mogelijk die nul vast te houden!’ En dan applaus, en dan het veld op en dan voetballen.

Zegeningen tellen
Een wezenlijk deel van de Vleutense missie is al gesneuveld binnen tien tellen. Want als de echo van Jeroen Manschot’s fluitsignaal nog weerkaatst van The Wall, ligt de bal al in het netje. Eerste minuut: raak. Sylla Sow opent de score, Desto telt dan al zijn zegeningen: 0-1.

Droogte? Doelpuntenplensbui!
Droogte in Nederland? In Vleuten, op Sportpark De Vryheit, regent het wel degelijk! Doelpunten, welteverstaan. De treffer van Sow blijkt het startsein te zijn van een doelpuntrijke eerste helft. Zeven keer bolt het net. Vier keer ontvangt Nick Venema de felicitaties en twee keer gaan die uit naar Lukas Görtler.

Jarige aanvoerder ook trefzeker
FC Utrecht, dat net als tegenstander Desto zo ongeveer een compleet nieuw elftal binnen de lijnen brengt na de rust, dendert ook in het tweede bedrijf door. Simon Makienok (2), Sander van de Streek (2), Odysseus Velanas, Mark van der Maarel en de jarige aanvoerder Willem Janssen doen één of meerdere duiten in het goedgevulde Utrechtse doelpuntenzakje. Het resultaat van de doelpuntenplensbui: een uitslag van 0-14.

Ooft is twee keer gevaarlijk
En zo is het Desto wéér niet gelukt te scoren tegen FC Utrecht. De oranje-zwarten, die al tien keer eerder de FC uit de Domstad ontvingen en nog nooit het net wisten te vinden tegen de profs, waren er nochtans twee keer dichtbij. Quillermo Ooft is bij beide momenten betrokken. Eén keer raakt de aanvaller de paal, één keer ligt David Jensen in de weg. Zo blijft het voor de ruim duizend toegestroomde toeschouwers een raadsel welke goaltune de discjockey van Desto had uitgekozen.

Vrijdag: FC Utrecht - Ross County
FC Utrecht komt aanstaande vrijdag opnieuw in actie. Die dag ontvangen de Domstedelingen op Sportpark Thorbeckelaan van DHSC de Schotse ploeg Ross County. Het oefenduel begint om 19.00 uur. In de voorverkoop zijn kaarten al verkrijgbaar en op de wedstrijddag kunnen tickets aan de kassa’s van het sportpark worden aangeschaft vanaf 17.30 uur.

Desto - FC Utrecht 0-14 (0-7)
1. Sylla Sow 0-1
3. Lukas Görtler 0-2
24. Nick Venema 0-3
32. Lukas Görtler 0-4
33. Nick Venema 0-5
36. Nick Venema 0-6
42. Nick Venema 0-7
54. Simon Makienok 0-8
60. Sander van de Streek 0-9
70. Odysseus Velanas 0-10
74. Mark van der Maarel 0-11
77. Willem Janssen 0-12
79. Simon Makienok 0-13
80. Sander van de Streek 0-14

Toeschouwers: 1.300.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling Desto, eerste helft:
Niels de Bruin; Delaney Khoeblal, Miquell Optekamp, Sander Smink, Mason Damon; Benji Kers, Joey Jorden, Carinho Ricardo de Miranda; Mo El Hachmioui, Dyaley Kers, Mounir Bennaroui.

Opstelling Desto, tweede helft:
Jordy Pouw; Michael van Doorn, Evert van Dijk, Lorenzo Hunte, Dani Martinus; Nader Mechichi (84. Sam Romijn), Tom Klein Obbink, Yently Lemmer; Junior Welten, Quillermo Ooft, Tom de Vries.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Nick Marsman; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Robin Zwartjens, Leon Guwara (32. Othmane Boussaid); Rico Strieder, Joris van Overeem, Urby Emanuelson, Sylla Sow; Lukas Görtler, Nick Venema.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ruben Hoogenhout, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Anouar Kali, Sander van de Streek, Odysseus Velanas; Patrick Joosten, Simon Makienok, Othmane Boussaid.