FC Utrecht lijdt haar tweede nederlaag in de voorbereiding op het seizoen 2018/2019. Op het terrein van SDC Putten verliest de ploeg uit de Domstad met 1-4 van het Turkse Kasimpaşa SK.
 
De ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong in balbezit. Het team probeert steeds dichter bij het doel te komen van keeper Ramazan Köse. Eenmaal aangekomen bij de rand van het zestienmetergebied lijdt FC Utrecht balverlies en countert Kasimpaşa SK richting Nick Marsman. Kansen benutten? Laat dat maar aan Kasimpaşa SK over deze avond.
 
Hattrick
De naam Mbaye Diagne zal de ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong niet snel meer vergeten. Mede dankzij zijn drie doelpunten weet de Turkse ploeg een 1-4 eindstand op het scorebord neer te zetten. Waar de Senegalees bij zijn eerste treffer de bal gecontroleerd met binnenkant voet in de touwen schiet, weet Diagne bij zijn tweede goal precies waar hij moet staan bij de vrije trap van Abdurrahman Khalili. Het schot van Khalili komt tegen de paal en belandt precies voor de voeten van Diagne.
 
Kansen genoeg
1-4 nederlaag, dus een kansloze wedstrijd? Absoluut niet. FC Utrecht krijgt tal van kansen. Een kopbal van Willem Janssen, een schot van Cyriel Dessers en een afstandspoging van Odysseus Velanas zijn zomaar wat voorbeelden van de kansen die FC Utrecht krijgt. Het geluk is vandaag niet aan Utrechtse zijde, tot de allerlaatste minuut. Vanaf rechts geeft Nick Venema een voorzet op Sylla Sow, die schuift de bal achter Ramazan Köse en zorgt voor de enige treffer van FC Utrecht.
 
Portsmouth
Aanstaande zaterdag staat de volgende test te wachten voor de mannen van hoofdcoach Jean-Paul de Jong. Dan neemt FC Utrecht het op tegen Portsmouth FC. De wedstrijd wordt gespeeld om 13:00 Engelse tijd op Fratton Park.
 
FC Utrecht – Kasimpaşa SK 1-4 (0-2)
19. Abdurrahman Khalili 0-1
28. Mbaye Diagne 0-2
50. Mbaye Diagne 0-3
53. Mbaye Diagne 0-4
90. Sylla Sow 1-4
 
Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Giovanni Troupée, Willem Janssen (45. Ramon Leeuwin), Ruben Hoogenhout (45. Christopher Mamengi), Leon Guwara; Sander van de Streek (61. Urby Emanuelson), Rico Strieder, Odysseus Velanas (45. Sylla Sow); Othmane Boussaid, Cyriel Dessers, Patrick Joosten (61. Nick Venema)
 
Opstelling Kasimpaşa SK:
Ramazan Köse; Strahil Popov (62. Onur Ural), Veysel Sari, Ugurcan Yazgili (32. Syam Ben Youssef), Oliver Veigneau (77. Özgür Cek); Loret Sadiku, Abdul Khalili (62. David Pavelka); Hakan Demir, Trezequet (62. Ilhan Depe), Samuel Eduok (77. Bangaly Foita); Mbaye Diagne