Na de nipte 0-1 nederlaag tegen FC Red Bull Salzburg van afgelopen zondag wacht vandaag (maandag) een nieuwe test voor de mannen van trainer/coach Jean-Paul de Jong. FC Utrecht neemt het vandaag om 17.00 uur, in de BWT Arena Mondseeland, op tegen het Russische FC Arsenal Tula. 

Voor FC Utrecht is dit het tweede oefenduel in Oostenrijk en de vijfde wedstrijd in de voorbereiding voor het seizoen 2018/2019. De Domstedelingen wonnen eerder van DHSC (9-1), Desto (14-0) en profploeg Ross County (2-0). Afgelopen vrijdag werd er met 1-0 verloren van Oostenrijks kampioen FC Red Bull Salzburg. Hiermee staat de teller op drie overwinningen, één nederlaag, 25 doelpunten voor en twee tegen. 

Russische voorbereiding
Ook FC Arsenal Tula is al bezig aan de voorbereiding voor het seizoen 2018/2019. De ploeg speelde tegen het Japanse V-Varen Nagasaki (1-1), het Oostenrijkse Wörgl (0-3 winst), Botoşani uit Roemenië (1-2 verlies) en Austria Wien uit Wenen (2-2). Afgelopen vrijdag nam FC Arsenal Tula het op tegen Vitesse. Vitesse stond na 30 minuten 2-0 voor, maar de Russen kwamen terug en zorgden ervoor dat er een 2-2 eindstand op het scorebord stond. 

Weetjes
FC Arsenal Tula heeft veel naamsveranderingen meegemaakt. Zo stond de club eens bekend als FC Metallurg Tula, FC Mashinostroitel Tula en FC TOZ Tula. Wil jij meer weten over de tegenstander van vandaag? Lees dan de 7 weetjes over FC Arsenal Tula

Up-to-date
De mediacrew van FC Utrecht reist weer mee naar het BWT Arena Mondseeland en zal je vanuit daar op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd. Volg FC Utrecht op TwitterInstagram en Facebook en abonneer je op het YouTube-kanaal van de club.