Een Test met de hoofdletter T vanmiddag (vrijdag) voor FC Utrecht. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong, die momenteel op trainingskamp is in Oostenrijk, treft de kampioen van dat land: FC Red Bull Salzburg. De oefenpartij in BWT Arena Mondseeland begint om 17.00 uur.

Het treffen met FC Red Bull Salzburg betekent voor FC Utrecht de vierde vriendschappelijke wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2018/2019. Na duels met de amateurploegen DHSC (9-1 winst) en Desto (14-0) zege ging de sportieve weerstand flink omhoog. De derde opponent van FC Utrecht was de Schotse profploeg Ross County en die werd met 2-0 geklopt. Opnieuw wordt de lat nu verhoogd; FC Red Bull Salzburg is een zeer gerenommeerde tegenstander.

Rode stieren op dreef
FC Red Bull Salzburg speelde de voorbije tijd al de nodige vriendschappelijke partijen. Met 7-0 werd gewonnen van SV Seekirchen, met 3-0 werd het Russische FC Ufa verslagen en met liefst 5-0 gaven de rode stieren het Tsjechische FK Jablonec klop. Kortom: 15 goals voor, 0 tegen. Een uitstekende balans, temeer omdat FC Ufa en FK Jablonec behoorlijk sterke opponenten zijn.

Kennismaking
Je alvast inlezen in FC Red Bull Salzburg? FCUtrecht.nl zette de nodige feitjes en weetjes over de Oostenrijkse kampioen voor je op een rij!

Je hoeft niets te missen!
De mediacrew van FC Utrecht is natuurlijk ook afgereisd naar Oostenrijk en houdt je vanuit BWT Arena Mondseeland op de hoogte. Volg FC Utrecht op Twitter, Instagram en Facebook en abonneer je op het YouTube-kanaal van de club.