Jong FC Utrecht heeft in de eerste vriendschappelijke wedstrijd van de jaargang 2018/2019 met het kleinst mogelijke verschil verloren. In een duel dat niet uit 2 helften van 45 minuten bestond maar uit drie parten van 25 minuten was Jong PSV op eigen veld met 1-0 te sterk voor de talenten uit de Domstad.

Na dik twintig minuten spelen is het voor Jong FC Utrecht even alle hens aan dek. De Belgische jeugdinternational Lennerd Daneels gaat achter een in de diepte gespeelde bal aan. Voor Jong FC Utrecht-debutant Maarten Paes - de doelman is overgekomen van NEC - hét moment om zijn doel te verkleinen. Dat doet de jeugdinternational van Nederland, waardoor de brilstand op het bord blijft.

Laursen koelbloedig
Een paar minuten later moet Paes het antwoord op een Eindhovense aanval wél schuldig blijven. De Deense jeugdinternational Nikolai Laursen duikt dan voor hem op, en die spits blijkt uiterst geduldig en koelbloedig. Paes ageert, Laursen reageert. Een schuiver, onder de sluitpost door: 1-0.

Geen drinkbreak, maar een korte rust
Er zijn dan 24 minuten gespeeld en voor arbiter Bilal Sahiner is dat het moment om voor een korte rustpauze te fluiten. Nee, geen drinkbreak zoals menigeen op de tribune vermoedt. Een korte stillegging van het spel, dat nadat de Eindhovenaren de nodige wissels hebben doorgevoerd weer op gang wordt gebracht. Het eerste part is dan afgevinkt, twee delen van 25 minuten resteren.

Kansen voor de Domstedelingen
In het tweede gedeelte van de match komt Jong FC Utrecht wat vaker in de buurt van het doel van Mike van de Meulenhof en later, als die eenmaal is vervangen, Youri Roulaux. Er zijn wat mogelijkheden voor Tarik Evre, Jeredy Hilterman en Mitchell van Rooijen, maar echte dotten van kansen blijven uit.

Knappe saves van Nijhuis
Jong PSV krijgt in het derde en laatste deel van het vriendschappelijke treffen tussen de twee Keuken Kampioen Divisie-teams de beste mogelijkheden. Maar met dank aan twee knappe saves van keeper Thijmen Nijhuis - hij pareert een inzet van Hongaars jeugdinternational Bertalan Kun van dichtbij en brengt redding op een afstandsschot van Bosnië-Herzogovina-jeugdinternational Amar Catic - blijft het bij één doelpunt op De Herdgang.

Jong PSV - Jong FC Utrecht 1-0
25. Nikolai Laursen 1-0

Gele kaarten: -.

Toeschouwers: 300.

Scheidsrechter: Bilal Sahiner.

Opstelling Jong PSV:
Mike van de Meulenhof (39. Youri Roulaux); Baggio Wallenburg (26. Robin Schoonbrood), Dirk Abels (51. Baggio Wallenburg), Maxime Soulas (26. Peter van Ooijen), Steven Theunissen (51. Maxime Soulas); Jaël Hattu (51. Lennerd Daneels), Richard Ledezma (51. Zakaria Aboukhlal), Charaf Taoualy; Zakaria Aboukhlal (26. Amar Catic), Nikolai Laursen, Lennerd Daneels (26. Bertalan Kun).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes (41. Thijmen Nijhuis); Redouan El Yaakoubi (51. Sylian Mokono), Benis Belesi (51. Junior van der Velden), Shayne Pattynama (51. Adriaan Kruisheer), Junior van der Velden (26. Tarik Evre), Tim Brinkman (51. Gabriel Culhaci); Rick van der Meer (51. Rayan El Azrak), Dragos Albu (51. Karim Loukili); Mohamed Mallahi (51. Mehdi Lehaire), Jeredy Hilterman (51. Samir Ben Sallam), Mitchell van Rooijen (51. Jonas Arweiler).