FC Utrecht nam het vandaag op tegen Portsmouth FC op Fratton Park. Het team van hoofdcoach Jean-Paul de Jong kwam na een kwartier op voorsprong, vlak voor rust viel de tegentreffer waarmee ook de eindstand werd bepaald: 1-1.
 
Bewolking, frisse wind en Engels gezang. Dat is het beeld van het oefenduel tussen Portsmouth FC en FC Utrecht. Fratton End, het vak achter één van de doelen, is tot de nok aan toe gevuld. Het levert een mooi plaatje op en zorgt voor een goede sfeer in Fratton Park. Daar moest men het vooral van hebben. De wedstrijd zelf was helaas niet het mooiste wat de dag bracht.
 
Jensen
David Jensen vervult vandaag een belangrijke rol. De doelman van FC Utrecht moet tijdens de wedstrijd meerdere keren aan de bak om ervoor te zorgen dat de Engelsen niet vaker tot scoren weten te komen. Een kopbal, een lobje, een schot, er worden allerlei manieren bedacht om de bal achter de Deense doelman te krijgen. Telkens weet Jensen, soms op katachtige wijze, redding te brengen. Vlak voor rust lukt het Portsmouth FC dan toch. Anton Walkes werkt de bal na meerdere pogingen in de hoek achter de sluitpost.
 
Klaiber
Sean Klaiber opent de score in deze wedstrijd, en hoe. Na meerdere kansen voor FC Utrecht is de rechtsback het zat en probeert hij het van afstand. Wat volgt is een verwoestend schot dat belandt in de kruising. Doelman Craig MacGillivray kan alleen maar toekijken hoe de bal achter hem tegen de touwen terecht komt.
 
Levante
Aanstaande donderdag wacht alweer de volgende en laatste test voor de mannen van hoofdcoach Jean-Paul de Jong. FC Utrecht neemt het dan in Stadion Galgenwaard op tegen Levante. Kaarten voor die wedstrijd kan je HIER kopen!
 
Portsmouth FC  – FC Utrecht: 1-1 (1-1)
15. Sean Klaiber 0-1
44. Anton Walkes 1-1
 
Toeschouwers: 4.299
 
Scheidsrechter: Andy Davies
 
Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel (82. Leon Guwara); Joris van Overeem, Rico Strieder (61. Giovanni Troupée), Urby Emanuelson, Sander van de Streek (82. Othmane Boussaid); Simon Gustafson (82. Patrick Joosten), Gyrano Kerk (9. Cyriel Dessers 72. Lukas Görtler)
 
Opstelling Portsmouth FC:
Craig MacGillivray (73. Luke McGee); Nathan Thompson (73. Ben Close), Jack Whatmough, Matt Clarke (73. Danny Rose), Lee Brown; Jamal Lowe (62. Gareth Evans), Tom Naylor (73. Christian Burgess), Anton Walkes, Brandon Haunstrup; Ronan Curtis (73. Conor Chaplin), Brett Pitman (73. Oli Hawkins).