Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Enzio Boldewijn, Nassir Maachi en Louis Nganioni, die in Portugal een Schotse club probeert van zijn kunnen te overtuigen.

Nee, bij de oudste profclub ter wereld waren ze bepaald niet bescheiden in het persbericht waarin ze de komst van oud-speler van FC Utrecht Enzio Boldewijn wereldkundig maakten. ‘One of the hottest prospects of League Two’, werd de aanvaller door zijn nieuwe werkgever Notts County genoemd. “De club wil omhoog en bouwt, om dat doel te bereiken, aan een sterk team. Daarom ben ik hier”, aldus Boldewijn op de clubkanalen van The Magpies. Daarop valt ook te lezen dat Notts County een ‘uit zes getallen bestaande transfersom’ voor de flankspits heeft overgemaakt naar Crawley Town, zijn vorige club. “Het is ongelooflijk dat het ons is gelukt Enzio Boldewijn vast te leggen”, deed Notts County-manager Kevin Nolan nog een extra duit in het zakje. “Hij gaat ervoor zorgen dat de mensen op het puntje van hun stoel gaan zitten.”

Iemand die hoopt in navolging van Boldewijn ook een mooie nieuwe club te vinden, is Nassir Maachi. Zijn naam dook deze week op in de selectielijst van Team VVCS. Dat is een selectie van clubloze spelers, die tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen door middel van trainingen en oefenwedstrijden proberen zichzelf in de kijker te spelen van scouts. Maachi verliet Nederland in 2012 en speelde sindsdien voor de Cypriotische clubs AEK Larnaca, Pafos FC, Nea Salamis en Alki Oroklini. Bovendien droeg de bij FC Utrecht opgeleide speler de shirts van Apollon Smyrnis (Griekenland) en Birkirkara FC (Malta). En nu mikt de 32-jarige offensief ingestelde speler dus op een nieuw avontuur.

Voormalig FC Utrecht-speler Louis Nganioni is door manager Neil McCann als proefspeler bij de selectie van Dundee FC gehaald. De Schotse club is op trainingskamp in Schotland en zoekt, zo legt McCann uit in The Courier, nog naar versterking op de linksachterpositie. “Louis werd onder onze aandacht gebracht door een zaakwaarnemer en we hebben vervolgens ons huiswerk gedaan”, zegt McCann over de Franse vleugelverdediger die bij FC Utrecht 12 Eredivisiewedstrijden speelde en afgelopen seizoen tot 22 optredens kwam bij Stade Brest 29 in de Franse Ligue 2. “Het leek mij de moeite waard hem eens verder te bekijken”, aldus McCann. Nganioni naar Schotland? Het zou dus zomaar kunnen!  

Volgende week aflevering 4 van FC Utrecht Worldwide!