Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Michel Vorm, Édouard Duplan en Rubio Rubin.

Eén van de meest prominente oud-spelers van FC Utrecht is Michel Vorm. De sluitpost uit Nieuwegein speelt al jarenlang in de top van het Europese clubvoetbal, en is Nederlands international bovendien. Het aflopende contract van de Tottenham Hotspur-keeper, die 159 officiële wedstrijden speelde in het vlaggenschip van FC Utrecht, werd afgelopen maand met één seizoen verlengd. In de voorbereiding op de competitiestart speelt Spurs onder meer in de Verenigde Staten om de International Champions Cup. Daar wachten Vorm en z’n ploegmakkers partijen tegen AS Roma, FC Barcelona en AC Milan. Best kans dat Vorm binnenkort dus oog in oog staat met onder anderen Lionel Messi.

Een bij de Utrechtse achterban nog altijd bijzonder geliefde oud-voetballer van FC Utrecht is Édouard Duplan. De Fransman zag zijn aflopende overeenkomst bij ADO Den Haag deze zomer niet verlengd worden. Maar dat wil niet zeggen dat de in Athis-Mons geboren aanvaller van de Nederlandse velden verdwijnt. Op het trainingsveld van Sparta Rotterdam werd de voorhoedespeler gesignaleerd. Afgelopen seizoen ging de mediacrew van FC Utrecht langs bij Duplan om te praten over zijn herinneringen aan FC Utrecht:

FC Utrecht speelt vanavond tegen Desto. In Vleuten wonnen de Domstedelingen in 2016 met 0-4 van de oranje-zwarten en toen was het Rubio Rubin die de eerste twee goals van de avond voor zijn rekening nam. De Amerikaan vertrok in 2017 naar het Deense Silkeborg IF, al werd dat avontuur geen doorslaand succes. Bij Stabaek IF in Noorwegen volgde een veel meer succesvolle passage en begin dit jaar betaalde dat zich voor Rubin dubbel uit. De aanvaller maakte een transfer naar het Mexicaanse Club Tijuana én maakte zijn rentree in de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Rubin speelde mee in de partijen tegen Bosnië-Herzegovina, Paraguay, Bolivia en Ierland en maakte daarin een sterke indruk. Rubin is back on track!

Volgende week aflevering 3 van FC Utrecht Worldwide!