FC Utrecht heeft Nicolas Gavory gecontracteerd. De 23-jarige Fransman, die op de linkerflank zowel in op het middenveld als in de defensie uitstekend uit de voeten kan, komt over van Clermont Foot Auvergne. De voormalig jeugdinternational heeft in Utrecht een contract voor drie seizoenen getekend, met daarin een optie op een vierde jaargang in dienst van de Domstedelingen.

De in Beauvais geboren Gavory startte zijn voetballoopbaan bij AS Beauvais Oise en diende in het seizoen 2007/2008 CO Beauvais, alvorens in 2008 de overstap te maken naar AJ Auxerre. Bij die club, die een reputatie heeft op het gebied van het opleiden van spelers, maakte hij in het seizoen 2012/2013 zijn debuut in Ligue 2. Bij Avenir Sportif Béziers deed Gavory in de jaargangen 2015/2016 en 2016/2017 de nodige ervaring op. Afgelopen seizoen maakte de voormalig jeugdinternational van Frankrijk in Ligue 2 indruk door bij Clermont Foot Auvergne in 33 competitieduels in Ligue 2 liefst 12 assists te produceren.

“Nicolas is een multifunctionele speler. Van origine een middenvelder, maar ook uitstekend inzetbaar als linksback”, licht Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam toe. “Hij is comfortabel aan de bal, heeft een goede functionele techniek en wil graag vooruit spelen. Hij onderscheidt zich met zijn uitstekende traptechniek en passing. Nicolas heeft een goed seizoen achter de rug in de Ligue 2 en is vastberaden zich ook in de Eredivisie te laten gelden. Hij heeft de drive in zijn spel die past bij FC Utrecht. Linksbenige spelers met de specifieke kwaliteiten waarover Nicolas beschikt, zijn schaars. Complimenten aan de scouting en in het bijzonder Didier Martel, die een goede rol heeft gespeeld. We zijn blij dat we Nicolas aan onze selectie kunnen toevoegen, want hiermee vergroten we onze mogelijkheden.”