Vorige week dinsdag vertrok de ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong richting Oostenrijk om daar een week te verblijven. Schloss Mühldorf werd de plek waar FC Utrecht zich ging voorbereiden op het nieuwe voetbalseizoen. De Domstedelingen kunnen terugkijken op een geslaagd trainingskamp.

Nadat de ploeg dinsdag was aangekomen in Mûhldorf stond er woensdag al een eerste trainingsdag op het programma. Schloss Mühldorf biedt een uitstekende trainingsfaciliteit. Het trainingsveld ligt pal naast het hotel, waardoor de spelers nog geen 100 meter hoeven te lopen om te kunnen beginnen aan hun warming-up. 


 
Oefenwedstrijden
Na twee trainingsdagen was het vorige week vrijdag tijd voor de eerste oefenpartij. In de BWT Arena Mondseeland in Mondsee nam FC Utrecht het op tegen FC Red Bull Salzburg. De wedstrijd ging gelijk op, tot een kwartier voor tijd Munas Dabbur de 1-0 binnen schiet en daarmee ook gelijk de eindstand bepaalde van het eerste oefenduel. Maandag (gisteren) speelde FC Utrecht tegen FC Arsenal Tula. Ondanks de 0-1 achterstand wist de ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong de stand om te buigen tot een 2-1 overwinning. 
Media
Het mediateam van FC Utrecht was ook aanwezig in Oostenrijk en hield jullie up-to-date via verschillende kanalen. Tijdens wedstrijden brachten we jullie updates via Twitter en streamden we de wedstrijd live op onze Facebookpagina.  Ook was er dagelijks een FC Utrecht Daily te zien op ons YouTube-kanaal en op IGTV. Daarin vertelde Corné in 't Hout welke activiteiten het team van FC Utrecht die dag heeft gedaan en wat er nog op de planning stond. FC Utrecht heeft zich de afgelopen tijd versterkt met een aantal nieuwelingen waaronder Joris van Overeem, Othmane Boussaid en Simon Gustafson. Om hen beter te leren kennen stelden zij zich voor in onze rubriek 'Even Voorstellen' op Instagram
Back to action
FC Utrecht kan in Nederland weer de draad oppakken en gaan trainen op Trainingscomplex Zoudenbalch. 28 juli reizen de Domstedelingen naar Engeland. Dan speelt het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong tegen Portsmouth FC. Vervolgens treft FC Utrecht op 2 augustus in Stadion Galgenwaard het Spaanse Levante.