Oefenduel nummer twee van het seizoen 2018/2019 staat voor de deur voor het eerste elftal van FC Utrecht. Het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong komt morgenavond (woensdag) in actie in Vleuten tegen Desto. De partij begint om 19.00 uur.

Afgelopen zaterdag trokken de spelers van FC Utrecht voor het eerst dit seizoen hun wedstrijdtenue aan. Dat was voor de partij tegen DHSC. De stadsgenoot, uitkomend in de Eerste Klasse, kwam er tegen de profs nauwelijks aan te pas: 1-9 werd het voor FC Utrecht. Joris van Overeem maakte het eerste doelpunt van deze voorbereiding van FC Utrecht. Simon Makienok voert voorlopig de Utrechtse topscorerslijst aan; de Deen vond tegen DHSC twee keer het net.

De Vryheit bekend terrein
Sportpark De Vryheit in Vleuten is voor FC Utrecht bekend terrein. Er staan in elk geval tien onderlinge ontmoetingen tussen Desto en de Utrechters in de geschiedenisboeken. Soms was het verschil klein (2-0, in 1999) en soms heel groot; in 2001 wonnen de Domstedelingen met liefst 16-0 van de amateurs. Lees HIER meer over Desto - FC Utrecht en wat aardige feitjes uit het verleden.

Derde Klasse D
Desto speelde afgelopen seizoen in de Derde Klasse D. De oranje-zwarten moesten Benschop en Focus’07 voor zich dulden. De ploeg uit Vleuten won 13 van de 26 competitieduels die het speelde. In de competitie was Desto de voorbije jaargang goed voor 65 goals. In de laatste tien keer dat het FC Utrecht trof, scoorde de amateurploeg niet één maal.

Tickets verkrijgbaar in voorverkoop en bij sportparkkassa’s
Kaarten voor de wedstrijd Desto – FC Utrecht, die morgen (woensdag) om 19.00 uur begint, zijn in de voorverkoop á 6 euro verkrijgbaar bij Banierhuis Terwijde (Musicallaan 1, Utrecht) en Ralph Sports (Het Sluisje 10, Nieuwegein). Op de wedstrijddag zijn kaarten á 7,50 euro aan de kassa’s van Sportpark De Vryheit te verkrijgen.