Na partijen tegen het Utrechtse DHSC en het Vleutense Desto staat voor FC Utrecht vanavond (vrijdag) een ontmoeting met een profploeg uit Schotland op de rol. Op het fraaie hoofdveld van Sportpark Thorbeckelaan gaat FC Utrecht de strijd aan met Ross County. Een korte vooruitblik op die partij.

Natuurlijk, je moet het eerst nog maar eens zien te doen. Winnen van achtereenvolgens DHSC en Desto. Want: hoewel respectievelijk eerste- en derdeklasser; het zijn toch teams die er júist in een duel met een profploeg graag vól voor gaan. Achteraf gezien kun je stellen: die partijen waren in allerhande opzichten nuttig, maar het waren geen echte sportieve testcases. Want: scores van 9-1 (versus DHSC) en 14-0 (tegen Desto) in het voordeel van FC Utrecht.

The Staggies leggen in Nederland de basis
In dat kader is het mooi dat zich vanavond het treffen met Ross County aandient. De Schotten speelden de laatste jaren steevast op het hoogste niveau, al degradeerden ze afgelopen seizoen wel naar het Championship, waardoor ze deze jaargang het dus op een niveau lager moeten laten zien. Maar dat doet niets af aan het professionele karakter van The Staggies, die op trainingskamp zijn in Nederland en eerder deze week met 0-2 verloren van het Belgische Sint-Truiden.

Nick Venema voert de lijst aan
FC Utrecht heeft in 180 minuten vriendschappelijk voetbal tot nu toe 23 doelpunten geproduceerd en al twaalf verschillende doelpuntenmakers in deze voorbereiding. Nick Venema voert met 5 treffers het lijstje aan, gevolgd door Simon Makienok (4), Lukas Görtler en Sander van de Streek (beiden 3).

Aftrap om 19.00 uur, kassa om 17.30 uur open
De wedstrijd FC Utrecht - Ross County wordt gespeeld bij DHSC. De bal gaat vanavond (vrijdag) op Sportpark Thorbeckelaan om 19.00 uur rollen. Tickets zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar, maar natuurlijk ook gewoon aan de kassa. Die gaat om 17.30 uur open.