Sportpark De Vryheit is woensdagavond het decor van de tweede vriendschappelijke wedstrijd van FC Utrecht dit seizoen. In Vleuten is het Desto dat de Domstedelingen ontvangt. Een vooruitblik op die partij aan de hand van het verleden.

Je zult ‘m maar zijn. De discjockey van Desto. Urenlang gezocht naar die ene perfecte plaat om te draaien als Door Edel Spel Tot Ontwikkeling een goal maakt tegen FC Utrecht. En dan aan het einde van de avond tot de conclusie komen dat die zoektocht onnodig bleek; wéér niet gescoord.

Dat is het verhaal van de laatste tien* keer dat FC Utrecht op bezoek ging bij Desto. Soms liep de score hoog op, zoals in 2001. Toen werd het maar liefst 16-0 voor FC Utrecht. Maar er waren ook keren dat er helemaal geen telraam aan te pas hoefde te komen, zoals in 1999; 2-0 voor de profs was toen de uitslag.

Maar hoe warm het ook was, hoe hard het ook regende, steeds lukte het Desto niet het net te doen bollen tegen de FC uit de Domstad. De uitslagen van de laatste tien ontmoetingen: 0-7, 0-6, 0-4, 0-7, 0-7, 0-2, 0-5, 0-16, 0-11, 0-4.

De laatste keer dat de Utrechters in Vleuten tegen Desto speelden, was in 2016. Twee doelpunten van Rubio Rubin (tegenwoordig Club Tijuana, Mexico), een goal van Nacer Barazite (nu uitkomend voor Yeni Malatyaspor, Turkije) en een treffer van Gyrano Kerk krijgen het publiek in Vleuten op de banken. Maar wat die goaltune nu was? Het bleef een mysterie.

Woensdag, 19.00 uur: Desto – FC Utrecht. Kaarten kosten in de voorverkoop 6 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Banierhuis Terwijde (Musicallaan, Utrecht) en Ralph Sports (Het Sluisje 10, Nieuwegein). Op de wedstrijddag zijn kaarten á 7,50 euro verkrijgbaar bij de kassa’s van Sportpark De Vryheit.

*Zo blijkt uit de statistieken van Marcel van Wolferen, op wie de redactie van FCUtrecht.nl met enige regelmaat een beroep mag doen.