FC Utrecht verloor gisteren met 1-4 van Kasımpaşa SK op het terrein van SDC Putten. Na afloop van dit oefenduel stond hoofdcoach Jean-Paul de Jong voor de camera om zijn blik te werpen op het verloren duel. 

"
De tegenstander kwam vrij makkelijk op 2-0 voorsprong en dat mogen we ons aanrekenen." Dat is de conclusie waarmee hoofdcoach Jean-Paul de Jong zijn nabeschouwing begint. "We creëren steeds meer duidelijkheid op welke posities sommige spelers uit de voeten kunnen. Daarom is het ook goed om deze wedstrijd te spelen, omdat een aantal spelers daardoor meer minuten kunnen maken die zij niet konden maken bij het trainingskamp in Oostenrijk." De Jong ziet een aantal punten die zijn team nog kan verbeteren. "Het tempo aan de bal en doelpunten voorkomen. Maar als je kijkt naar de kansenverhouding hadden wij vandaag meer mogelijkheden dan de tegenstander, daar moet meer scherpte op."

Bekijk hieronder het hele interview.

Janssen: 'Gelukkig gebeurt het nu'
"De wedstrijd heeft verschillende verhalen. Grote fases laten wij prima veldspel zien en creëeren we veel kansen. Maar de uitslag is duidelijk en dat is niet goed." Aanvoerder Willem Janssen vergelijkt de wedstrijd met een Europees duel: "Je voetbalt bij vlagen lekker, maar door naïviteit geef je de goals makkelijk weg. Het toont aan dat je met z'n allen een weg te gaan hebt. Gelukkig gebeurt het nu en kunnen we dit goed bespreken met elkaar." 

Bekijk hieronder het hele interview.