Verdediger Denso Kasius heeft zijn handtekening gezet onder een FC Utrecht-contract. De aanvallend ingestelde rechtsback komt over van ADO Den Haag en heeft zich tot medio 2020 aan de club uit de Domstad verbonden. In het contract is bovendien een optie opgenomen voor een derde jaargang in Utrechtse dienst.

Kasius is jeugdinternational van Oranje Onder 16 en kwam het voorbije seizoen uit voor ADO Den Haag. Voordat hij in de Residentie aan de slag ging, droeg hij het tenue van Feyenoord.

“Denso is een zeer getalenteerde speler die weer extra kwaliteit toevoegt aan onze academie. Met zijn specifieke kwaliteiten veroverde hij als aanvallende rechtsback een plek in Oranje Onder 16 en we zijn er blij mee dat we vanaf komend seizoen over zijn diensten kunnen beschikken”, aldus Jordy Zuidam, Directeur Voetbalzaken.

Denso Kasius zal instromen in het O17-team van FC Utrecht. “Al jaren speelt Denso op het hoogste niveau, we hebben vertrouwen in zijn verdedigend en aanvallende op de rechterflank kwaliteiten en dat hij iets extra’s toevoegt aan ons onder 17-team”, vertelt Manager Academie Jelle Goes. “Samen met Denso gaan we de komende seizoenen intensief werken aan zijn doorontwikkeling.”