Verdediger Robin van der Meer vervolgt zijn loopbaan bij Excelsior. De 23-jarige achterhoedespeler, die bij FC Utrecht nog een contract had tot medio 2020, is door de FC uit de Domstad verkocht aan de eveneens in de Eredivisie uitkomende Kralingers.

Van der Meer kwam in de zomer van 2016 naar FC Utrecht. De vleugelverdediger werd overgenomen van Go Ahead Eagles en speelde in zijn eerste jaargang in Utrechtse dienst mee in 22 Eredivisiewedstrijden. Afgelopen seizoen kwam Van der Meer acht keer op het hoogste niveau in actie namens de Domstedelingen.

“Het is voor Robin essentieel om in deze fase van zijn loopbaan veel aan spelen toe te komen. Kijkend naar de selectie van FC Utrecht en rekening houdend met de ambitie van Robin, stonden zowel de speler als de club open voor een tussentijds vertrek”, verduidelijkt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “We willen Robin bedanken voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes in het verdere vervolg van zijn loopbaan.”