Rabobank Utrecht en Rabobank Rijn en Heuvelrug hebben zich verbonden aan de eSportstak van FC Utrecht. In het partnership tussen de banken en de voetbalclub, dat vanmorgen in Stadion Galgenwaard werd beklonken, staat het bereiken van een jonge doelgroep centraal. Onderdeel van de samenwerking is onder meer het houden van FIFA19-toernooien voor jonge klanten van Rabobank.

FC Utrecht heeft een eSportstak waar eSporter Danny Hazebroek toe behoort. Tijdens een reeks spelrondes in Rabobank-vestigingen in de regio Utrecht nemen klanten van Rabobank het op tegen Danny. Tijdens de Open Dag van FC Utrecht op zaterdag 4 augustus, organiseert FC Utrecht eSports samen met Rabobank bovendien een ‘Beat the Pro-event’.

“Aan alles merken we dat eSports steeds groter wordt en voor steeds meer bereik zorgt”, zegt Commercieel Directeur Martijn Standaart van FC Utrecht. “Juist de doelgroep die warmloopt voor eSports, is voor veel ondernemingen doorgaans moeilijk te bereiken. Dat Rabobank zich als eerste partner verbindt aan onze eSportstak zegt veel over de vooruitstrevende manier van denken bij hen. Met deze unieke samenwerking maken we het verschil in de regio Utrecht.”

“Als Rabobank willen wij graag zorgen dat iedereen kan meedoen. In de samenleving stimuleren we dat via bijvoorbeeld cultuur- en sportverenigingen. De virtuele wereld van eSports biedt een nieuwe en vooral een leuke mogelijkheid om een grote groep jongeren te bereiken én uit te dagen”, stelt Ronald van Maldegem, Directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Utrecht. “Een professionele eSporter ben je niet zomaar, je moet je ontwikkelen tot echte topsporter. Fysiek en mentaal. Door mee te doen ontwikkel je jezelf en dat stimuleren wij als Rabobank. We zijn erg blij dat we deze mooie samenwerking met FC Utrecht, ook op het terrein van eSports een innovatief merk, mogen aangaan”.