Afgelopen donderdag werd er voor een tweede achtereenvolgende keer het Gala voor het Kind georganiseerd. In Studio 21 van het Hilversum Mediapark werd er meer dan €310.000,- opgehaald voor de goede doelen.

Het idee kwam van een aantal Utrechtse ondernemers. Het doel van dit gala is om geld in te zamelen voor de goede doelen van het Kinderbrandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis, de stichting Heartbeat en FC Utrecht Maatschappelijk. Ondernemers kunnen tafels of losse stoelen reserveren, waarvan de opbrengst direct naar de goede doelen gaat. 

Naast een verrassend diner bood het gala ook een loterij en een (stille) veiling aan van interessante kavels en optredens van artiesten als Tommie Christiaan, Pascalle de Vries, Brayan-B, DJ No Sugar, Ingrid Simons en Eva Simons. Alles om ervoor te zorgen dat er een groot bedrag werd opgehaald voor de goede doelen. Men kan zeggen dat die opdracht zeker gelukt is. Er is maar liefst meer dan €310.000,- opgehaald die avond, en dat bedrag kan alleen nog maar groeien. De verwachting is namelijk, aangezien er nog biedingen lopen en bedragen binnen komen, dat dit bedrag nog zal oplopen.