FC Utrecht heeft zich voor de komende drie seizoenen verzekerd van de diensten van Jens Guiting (15). De jonge verdediger komt over van Almere City FC en sluit komend seizoen aan bij FC Utrecht O17.
 
Guiting, momenteel aanvoerder van Almere City FC O15, tekende onder toeziend oog van Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam een contact voor drie jaar bij de FC uit de Domstad.
 
“Jens is een talentvolle linksbenige centrale verdediger met een goede traptechniek.”, omschrijft Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Hij is een echte leider, bezit een enorme winnaarsmentaliteit en heeft een goed spelinzicht. Een speler die past bij FC Utrecht, de scouting heeft hierin prima werk geleverd.”
 
“Wij zijn erg blij met de komst van Jens”, vertelt Manager Academie Jelle Goes. “Jens heeft veel potentie om uit te groeien tot een goede centrale verdediger. Hij gaat aansluiten bij Onder 17, een leeftijdsgroep hoger dan zijn eigen leeftijd. Hiermee is de uitdaging voor hem groter en dat is goed voor zijn ontwikkeling. We kijken uit naar de samenwerking met Jens!”