Vandaag werd er op Trainingscomplex Zoudenbalch een toernooi afgelegd. Jonge talenten die met gevaarlijke dribbels hun tegenstander passeren? Welnee, deze middag stond in het teken van Walking Football.

FC Utrecht organiseerde vandaag, in samenwerking met Vereniging Sport Utrecht, een voetbaltoernooi speciaal voor ouderen. Jonger dan 60? Dan werd je niet toegelaten. Het idee? Ouderen in beweging krijgen door op een ongevaarlijke manier te kunnen voetballen: Walking Football. Daarbij geldt er maar één regel, niet rennen!
 
Walking Football is een tak van sport waar FC Utrecht al langer mee bezig is. Het in beweging brengen van ouderen is iets waar FC Utrecht graag een bijdrage aan wilt leveren. Tijdens het seizoen worden er daarom meerdere clinics en demo’s gegeven bij de clubs uit de omgeving. Vandaag kwamen maar liefst 100 deelnemers naar Trainingscomplex Zoudenbalch om mee te doen aan het Domtoernooi. De FC uit de Domstad ging er uiteindelijk met de prijs vandoor.