De eerste wedstrijd die FC Utrecht in het seizoen 2018/2019 speelt: DHSC-uit. Morgen (zaterdag) maakt de ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong de korte reis naar Ondiep, waar op Sportpark Thorbeckelaan de wedstrijd om 14.30 uur begint.

FC Utrecht hervatte deze week, na een kort zomerreces, de trainingen. Maandag waren de spelers van de profclub uit de Domstad voor het eerst weer te zien op Sportcomplex Zoudenbalch. Onder behoorlijke publieke belangstelling werd een start gemaakt aan de nieuwe jaargang. Diverse nieuwe gezichten waren er te zien in de eveneens nieuwe trainingsoutfits.

Een volgende mijlpaal in de aanloop naar de competitiestart is de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen; en die is morgen (zaterdag). Stadsgenoot DHSC is de tegenstander, en dat is er één van het bijzonder ambitieuze soort. Dos Holland Stichtse Boys Combinatie is er alles aan gelegen hoge ogen te gooien in het amateurvoetbal en eindigde afgelopen seizoen in klasse 1C op plek 5. Het team, waartoe onder anderen Rodney Sneijder, Evander Sno en Imad Najah behoorden, moest Montfoort, DTS Ede, WNC en Duno voor zich dulden.

Eerder deze week nam de contentcrew van FC Utrecht een kijkje op Sportpark Thorbeckelaan. Daar bleek DHSC al volop toe te leven naar de match van morgen, zo vertelde voormalig FC Utrecht-speler Rodney Sneijder:
De wedstrijd DHSC – FC Utrecht begint morgen (zaterdag) om 14.30 uur. De kassa’s in Ondiep gaan open om 11.30 uur, de poorten van het sportpark gaan om 12.00 uur open. Tickets kosten 10 euro voor volwassenen. Kinderen van 3 tot en met 16 jaar kunnen voor 5 euro een toegangsbewijs op de kop tikken.