FC Utrecht’s videoanalist Alex Abresch, wiens contract door FC Utrecht is verlengd tot medio 2023, maakt tijdens het wereldkampioenschap voetbal onderdeel uit van de technische staf van het nationale team van Australië. Abresch neemt de videoanalyses van de Socceroos in aanloop naar én tijdens het toernooi voor zijn rekening.
 
Het nationale team van Australië, onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk, speelt op vrijdag 1 juni een oefenpartij tegen Tsjechië en heeft op zaterdag 9 juni de generale repetitie tegen Hongarije. Op zaterdag 16 juni (Frankrijk), donderdag 21 juni (Denemarken) en dinsdag 26 juni (Peru) staan voor de Australiërs de WK-groepswedstrijden in Rusland op de rol.
 
“Dat FC Utrecht in de persoon van Alex Abresch met een staflid is vertegenwoordigd op het wereldkampioenschap is bijzonder eervol”, vindt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Voor Alex belooft het een leerzame en enerverende zomer te worden. De ervaringen die hij opdoet met de Socceroos, neemt hij vervolgens weer mee naar Utrecht. Daar plukt de club de komende jaren de vruchten van, want zijn contract is met vier seizoenen verlengd. Op die manier waarborgen we op die positie binnen de staf zowel continuïteit als kwaliteit.”
 
Abresch, die na afloop van het seizoen naar Australië is vertrokken om zich bij zijn tijdelijke teamgenoten te voegen, kijkt uit naar het WK. “Dat het nationale team van Australië mij heeft gevraagd als videoanalist mee te gaan naar Rusland, heeft me gevleid”, aldus Abresch. “Als videoanalist van Jong Oranje heb ik voor wat betreft het werken met een vertegenwoordigend elftal al ervaring opgedaan, maar deze kans is natuurlijk uniek: een WK is het hoogst haalbare. Ik kijk enorm uit naar het toernooi en ben FC Utrecht dankbaar voor het feit dat de club mij deze unieke ervaring gunt.”