Assistent-trainer Rick Kruys blijft ook de komende jaren actief voor FC Utrecht. De tot medio 2019 lopende verbintenis van de oefenmeester is opengebroken en verlengd tot medio 2023.
 
Ex-prof Kruys begon al tijdens zijn spelersloopbaan als (jeugd)trainer. Na de D-, C-, B- en A-junioren alsmede de beloftenploeg en het eerste elftal van vv De Meern getraind te hebben, ging de Utrechter in 2016 aan de slag als oefenmeester van FC Utrecht O14 en vervulde hij een rol als stagiair trainer bij het 1ste elftal. Toen Jean-Paul de Jong begin dit jaar als trainer/coach van het vlaggenschip van de FC uit de Domstad aan de slag ging, werd Kruys volledig aan de technische staf toegevoegd als assistent-trainer.
 
“Rick is een jongen van de stad en een jongen van de club. Maar daarnaast, en bovenal, is hij een bijzonder getalenteerd voetbaltrainer”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “We zijn erg tevreden over zijn huidige rol binnen de staf van het 1ste elftal. Hij heeft de juiste drive om zich verder te ontwikkelen en zich te verdiepen in de vernieuwingen van het moderne voetbal. “We zijn er blij mee dat we hem voor langere tijd hebben vastgelegd.”